αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈκπληξη: Δεν υπήρχαν μεγάλες ουρές στη φετινή Black Friday. Και η πιθανή εξήγηση

Έκπληξη: Δεν υπήρχαν μεγάλες ουρές στη φετινή Black Friday. Και η πιθανή εξήγηση

Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να βλέπαμε ουρές… πολλών μέτρων κατά το άνοιγμα των καταστημάτων στην Black Friday, φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη φέτος. Σε αρκετές μεγάλες αλυσίδες, και παρά το έντονο προμοτάρισμα, η καταναλωτική κίνηση ήταν περιορισμένη για τα δεδομένα της ημέρας.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ήδη κυκλοφορούν στο ίντερνετ, λίγος είναι ο κόσμος που έπσευσαι να κάνει αγορές το πρωί. Πρέπει βέβαια να περιμένουμε να δούμε και το πως θα κινηθούν οι καταναλωτές τις επόμενες ώρες- και ειδικά το νεανικό κοινό που ίσως… ξυπνήσει λίγο αργότερα.

Μικρότερες ουρές σχημάτισαν φέτος καταναλωτές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια για την Black Friday και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thestival.gr, άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας περιμένουν και φέτος έξω από κατάστημα γνωστής αθλητικής εταιρίας στο εμπορικό κέντρο «One Salonica» στην δυτική είσοδο της πόλης.

Γιατί όμως βλέπουμε περιορισμένες ουρές στη φετινή Black Friday; Η εξήγηση ίσως βρίσκεται στο παρακάτω γράφημα.

Βασισμένο στα στοιχεία του Google Trends της περσινής αντίστοιχης εβδομάδας δείχνει ότι οι Έλληνες ήδη από Δευτέρα ψάχνουμε σε υπερδιπλάσιο βαθμό τις προσφορές από ότι στον υπόλοιπο κόσμο.

Και ο λόγος είναι απλός καθώς οι προσφορές σε αρκετές αλυσίδες – κυρίως τεχνολογίας – ξεκινούν από την αρχή της εβδομάδας. Έτσι στην χώρα μας οι αγορές είναι μοιρασμένες μέσα στην εβδομάδα όταν στο εξωτερικό είναι κυρίως υπόθεση της μίας ημέρας.

https://www.news247.gr/img/7568/7541056/434000/o/660/0/%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CC%81%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2019-11-29,_01.30.49.png

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 14 =