αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Όχι» στο άνοιγμα όλες τις Κυριακές λένε Σκλαβενίτης, Μασούτης και άλλες μεγάλες αλυσίδες

«Όχι» στο άνοιγμα όλες τις Κυριακές λένε Σκλαβενίτης, Μασούτης και άλλες μεγάλες αλυσίδες

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά την απόφαση της Jumbo να ανοίγει κάποια καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους. Όπως γράφαμε και εδώ στο It’s Possible, τα Jumbo ήδη ξεκίνησαν να εφαρμόζουν αυτό το μοντέλο στα καταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη. Προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση τοπικών φορέων, οι οποίοι θεωρούν, ανάμεσα σε άλλα, ότι δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η Jumbo σχεδιάζει να ανοίξει και άλλα καταστήματα της όλες τις Κυριακές.

Τι λένε όμως οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ; Θα πορευτούν στον ίδιο δρόμο; Όπως σημειώνουν πηγές από την Σκλαβενίτης τις οποίες επικαλείται το επιχειρηματικό ηλεκτρονικό περιοδικο, BnB Dail, η “εταιρεία δεν θα ακολουθήσει το μοντέλο ανοίγματος των καταστημάτων της τις Κυριακές”, καθώς “είναι έξω από την κουλτούρα της εταιρείας”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Μασούτης, με πηγές της εταιρείας να σημειώνουν ότι “δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτό το μοτίβο”. Παράλληλα, στέλεχος της Metro Α.Ε.Β.Ε. (αλυσίδα My Market) ανέφερε πως “εκτός από τις 8 Κυριακές, που είναι θεσμοθετημένη η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων, η εταιρεία δεν εξετάζει να λειτουργήσει κάποια άλλη Κυριακή.” Πηγές από την ΑΒ Βασιλόπουλος αναφέρουν πως η εταιρεία “ανοίγει τις Κυριακές, που προβλέπει το ισχύον νομικό πλαίσιο” και προσθέτουν πως “δεν προβλέπεται επέκταση του ανοίγματος των καταστημάτων άλλες Κυριακές”.

Αυτά βέβαια ισχύουν τώρα. Μένει να δούμε τι θα γίνει στο προσεχές μέλλον και αν θα αλλάξει κάτι…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + sixteen =