αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τσεκάρεις το κινητό σου σε μία συζήτηση»: 5+1 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις

«Τσεκάρεις το κινητό σου σε μία συζήτηση»: 5+1 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις

Είμαστε το άθροισμα των συνηθειών μας, λέει μια σοφή φράση. Όταν αφήνετε τις κακές συνήθειες να κυριαρχούν, αυτές εμποδίζουν σαφώς την πορεία σας προς την επιτυχία. Και είναι επίσης αλήθεια ότι οι κακές συνήθειες είναι ύπουλες: Σας σαμποτάρουν αργά για να μην παρατηρήσετε καν τη ζημιά που προκαλούν.

«Οι αλυσίδες της συνήθειας είναι πολύ ελαφριές για να γίνουν αισθητές, μέχρι να γίνουν πολύ βαριές για να τις σπάσουμε», έχει πει ο Warren Buffett.

Πρέπει να δεις τα δεδομένα και να κινηθείς γρήγορα λοιπόν. Εδώ είναι 6 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις.

1# Χρησιμοποιείς το τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σου στο κρεβάτι. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν ότι βλάπτει τον ύπνο και την παραγωγικότητά τους. Το λεγόμενο μπλε φως παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεσή σας, το επίπεδο ενέργειας και την ποιότητα του ύπνου σας. Οι περισσότερες από τις αγαπημένες μας βραδινές συσκευές—λάπτοπ, tablet και κινητά τηλέφωνα— εκπέμπουν μπλε φως έντονα και ακριβώς στο πρόσωπό σας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφύγετε αυτές τις συσκευές μετά το δείπνο (η τηλεόραση είναι ΟΚ για τους περισσότερους ανθρώπους, αρκεί να κάθονται αρκετά μακριά).

2# Άσκοπο σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Χρειάζονται 15 συνεχόμενα λεπτά εστίασης για να μπορέσετε να μπείτε πλήρως σε μια εργασία. Μόλις το κάνετε, μπαίνετε σε μια κατάσταση αυξημένης παραγωγικότητας που ονομάζεται «ροή». Ερευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι σε κατάσταση ροής είναι πέντε φορές πιο παραγωγικοί από ό,τι θα ήταν διαφορετικά. Όταν κάνετε ένα κλικ έξω από την εργασία σας επειδή νιώθετε μια περιέργεια για να ελέγξετε τις ειδήσεις, το Facebookή οτιδήποτε άλλο, αυτό σας βγάζει από τη ροή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσετε άλλα 15 λεπτά συνεχούς εστίασης για να εισέλθετε ξανά σε παραγωγική κατάσταση.

3# Τσεκάρεις το κινητό σου σε μία συζήτηση. Τίποτα δεν αποσπά τους ανθρώπους όπως ένα μήνυμα κειμένου κατά τη διάρκεια μίας συνομιλίας. Το ίδιο σαμποτάζ μπορεί να κάνει ακόμα και μια γρήγορη ματιά στο τηλέφωνό σας. Όταν δεσμεύεστε για μια συζήτηση, επικεντρώστε όλη σας την ενέργεια στη συζήτηση. Θα διαπιστώσετε ότι οι συνομιλίες είναι πιο ευχάριστες και αποτελεσματικές όταν βυθιστείτε σε αυτές.

4# Λες «ναι» όταν πρέπει να πεις «όχι». Το «όχι» είναι μια ισχυρή λέξη που δεν πρέπει να φοβάστε να χρησιμοποιήσετε. Ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα όχι. Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία.

5# Σκέφτεσαι τους τοξικούς ανθρώπους. Πάντα θα υπάρχουν τοξικοί άνθρωποι που έχουν τον τρόπο να μπουν κάτω στο μυαλό σου και να μείνουν εκεί. Κάθε φορά που καταλήγετε να σκέφτεστε έναν συνάδελφο ή ένα άτομο που κάνει το αίμα σας να βράζει, εξασκηθείτε στο να είστε ευγνώμονες για κάποιον άλλο στη ζωή σας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που αξίζουν την προσοχή σας και πρέπει να αισθάνεστε τυχεροί που τους έχετε τον κύκλο σας.

6# Περιμένεις να δράσεις μόνο όταν είσαι σίγουρος… ότι θα πετύχεις. Οι περισσότεροι συγγραφείς ξοδεύουν αμέτρητες ώρες κάνοντας καταιγισμό ιδεών που αφορούν στους χαρακτήρες και τις πλοκές τους, και γράφουν τη μια σελίδα μετά την άλλη παρόλο που ξέρουν ότι δεν θα συμπεριλάβουν τις περισσότερες απο αυτές στα βιβλία. Το κάνουν αυτό γιατί ξέρουν ότι οι ιδέες χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν. Τείνουμε να παγώνουμε όταν είναι ώρα να ξεκινήσουμε, επειδή γνωρίζουμε ότι οι ιδέες μας δεν είναι τέλειες και ότι αυτό που παράγουμε μπορεί να μην είναι καθόλου καλό. Αλλά πώς μπορείτε ποτέ να δημιουργήσετε κάτι σπουδαίο αν δεν ξεκινήσετε και δεν δώσετε χρόνο στις ιδέες σας να εξελιχθούν;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + eight =