αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Facebook παρουσίαζε αλλοιωμένα στοιχεία για τα διαφημιστικά βίντεο- Τι λέει τώρα η εταιρία

Το Facebook παρουσίαζε αλλοιωμένα στοιχεία για τα διαφημιστικά βίντεο- Τι λέει τώρα η εταιρία

Φαίνεται ότι δεν είναι… όλα ρόδινα στο Facebook. Όπως αποκαλύφτηκε, ο τεχνολογικός κολοσσός έδινε “φουσκωμένα” στοιχεία για τον μέσο χρόνο παρακολούθησης διαφημιστικών βίντεο από τους χρήστες.

Το Facebook παρουσίαζε επί δύο έτη στοιχεία για μεγαλύτερο από τον πραγματικό μέσο χρόνο προβολής των διαφημίσεων, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το ζήτημα.

Ειδικότερα, πριν από μερικές εβδομάδες, το Facebook αποκάλυψε σε ανάρτησή του στο Κέντρο Βοήθειας Διαφημιστών ότι το σύστημα μέτρησής του για το μέσο χρόνο που οι χρήστες ξόδευαν στις διαφημίσεις μετρούσε ως “views” τις προβολές βίντεο από τρία δευτερόλεπτα και πάνω. Η εταιρεία-γίγαντας της τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται υπό κατασκευή νέο εργαλείο μέτρησης.

Η διαφημιστική εταιρεία Publicis Media πληροφορήθηκε από το Facebook ότι το εν λόγω σύστημα μέτρησης θα μπορούσε να “φουσκώσει” το μέσο χρόνο προβολής ακόμη και κατά 60-80%, όπως αναφέρει το Capital.gr.

“Το σφάλμα έχει διορθωθεί, δεν επηρέασε την τιμολόγηση και έχουμε ειδοποιήσει πολλούς από τους συνεργάτες μας”, ανακοίνωσε το Facebook.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εταιρεία, η καταμέτρηση των προβολών εμφανίζεται μόνο στα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί μετά τις 8 Σεπτεμβρίου 2014.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − two =