αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Bloomberg κατατάσσει την Ελλάδα στις χειρότερες χώρες για να ζεις, στην εποχή του Covid-19

Το Bloomberg κατατάσσει την Ελλάδα στις χειρότερες χώρες για να ζεις, στην εποχή του Covid-19

Το Bloomberg δημοσιεύει την κατάταξη Covid Resilience με τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη στον κόσμο για να ζεις στην εποχή του Covid-19. Μια λίστα που ανανεώνεται κάθε μήνα.

Η χώρα μας δεν τα πάει πολύ καλά εκεί. Από τις 53 χώρες που βρίσκονται στην λίστα του Bloomberg, η Ελλάδα είναι στην 50η θέση καταγράφοντας νέα πτώση. Είναι πάνω μόνο από Περού, Αργεντινή και Μεξικό. Σημειώνεται, ότι και από τις 53 χώρες, η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας (6,3%).

Οι πίνακες του Bloomberg αξιολογούν τόσο την κατάσταση του δεύτερου κύματος σε κάθε χώρα όσο και κατά πόσο είναι εφικτό να ζήσεις αξιοπρεπώς σε αυτή, την συγκεκριμένη περίοδο. Η αξιολόγηση γίνεται με τους εξής παράγοντες: Στην πρώτη κατηγορία (την κατάσταση της Covid-19) υπολογίζονται τα κρούσματα ανά μήνα, η θνησιμότητα, οι συνολικοί θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο πολίτες, τα ποσοστά των θετικών τεστ και η πρόσβαση στα εμβόλια. Στην δεύτερη κατηγορία (ποιότητα ζωής) υπολογίζονται η αυστηρότητα του lockdown, η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, η πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας, η ανταπόκριση του συστήματος υγείας, αλλά και πόσο άλλαξε η ζωή των πολιτών. 

Η χώρα μας έχει όχι μόνο έχει την μεγαλύτερη θνησιμότητα από τις υπόλοιπες χώρες της λίστας, αλλά έχει και το χειρότερο lockdown με την μικρότερη κινητικότητα των πολιτών.

Το καλύτερο μέρος για να ζεις σύμφωνα με το Bloomberg είναι η Νέα Ζηλανδία. Στις επόμενες δύο θέσεις ακολουθούν η Ταϊβάν και η Αυστραλία.

Η κατάταξη βαθμολογεί οικονομίες άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − twelve =