αρχικηVIRALΤο παλιό ρετιρέ στα Εξάρχεια που μετατράπηκε σε σύγχρονο διαμέρισμα (ΦΩΤΟ)

Το παλιό ρετιρέ στα Εξάρχεια που μετατράπηκε σε σύγχρονο διαμέρισμα (ΦΩΤΟ)

Το ρετιρέ μια πολυκατοικίας της δεκαετίας του ‘60 στα Εξάρχεια, που οι ξεθωριασμένοι τοίχοι κουβαλούσαν τη δική τους ιστορία, μεταμορφώθηκε σε ένα άνετο και μοντέρνο χώρο.

Το φωτεινό και γεμάτο χρώμα διαμέρισμα άλλαξε όψη χάρη στο αρχιτεκτονικό γραφείο Cadu, το οποίο θέλησε να το κάνει μοντέρνο χωρίς ωστόσο να χάσει την «αίσθηση» της εποχής που είχε.

Οι αρχιτέκτονες επέλεξαν να διατηρήσουν την αρχική διαρρύθμιση και συγκεκριμένα στοιχεία όπως τα δάπεδα (παρκέ, μωσαϊκά και μαρμάρινα δάπεδα).

Το πριν του σαλονιού

Το σαλόνι πριν

Το σαλόνι του ρετιρέ

 

Πλήρως ανακαινίστηκαν το λουτρό και η κουζίνα, ενώ έγιναν επιλεγμένες επεμβάσεις σε σαλόνι, γραφείο και κρεβατοκάμαρα, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση του χρήστη για σύγχρονη διαβίωση.

Τα μοντέρνα έπιπλα και τα χρώματα προσδίδουν νεανικότητα στο ρετιρέ χωρίς να το «φορτώνουν», κάνοντας τον χώρο καταφύγιο για τους ιδιοκτήτες τους σε μια πολύβουη περιοχή.

Η κουζίνα

Η κρεβατοκάμαρα
Πηγή: iefimerida.gr
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =