αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς πούλησε όλες τις μετοχές Apple και Twitter που κατείχε. Λίγο πριν το διαζύγιο

Το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς πούλησε όλες τις μετοχές Apple και Twitter που κατείχε. Λίγο πριν το διαζύγιο

Εβδομάδες πριν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς ανακοινώσουν το διαζύγιό τους στις αρχές Μαΐου, το ίδρυμα που φέρει τα ονόματά τους πούλησε μετοχές της Apple και της Twitter αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον ιστότοπο Business Insider.

Οι καταχωρήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, οι οποίες αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τον ιστότοπο Barron’s την Κυριακή, αποκάλυψαν ότι το καταπίστευμα του ιδρύματος είχε πουλήσει ολόκληρο το μερίδιό του στην Apple και στην Twitter από τα τέλη Μαρτίου.

Από την ανακοίνωση του διαζυγίου τους, περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές έχουν μεταφερθεί από τον Μπιλ στη Μελίντα Γκέιτς.  Ο Μπιλ είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με καθαρή περιουσία αξίας περίπου 146 δισ. δολ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπιλ και η Μελίντα δεν έχουν συνάψει προγαμιαίο σύμφωνο και βασίζονται σε ένα “συμβόλαιο χωρισμού” για τον διαμοιρασμό των περιουσιακών τους στοιχείων. Μια προγαμιαία συμφωνία θεσπίζει συμβατική συμφωνία σε περίπτωση διαζυγίου, ενώ η  “σύμβαση χωρισμού” είναι λιγότερο επίσημη – αποτελεί κατά βάση μια νομική συμφωνία η οποία ορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις κάθε μέρους, όπως η υποστήριξη παιδιών και η επιμέλεια, χωρίς να περιλαμβάνεται προσφυγή σε δικαστήριο.

Στην κατάθεση αίτησης διαζυγίου των Γκέιτς αναφέρεται ότι ο γάμος τους “έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη” και ζητείται να διαιρεθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία σύμφωνα με το συμβόλαιο χωρισμού τους.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 7 =