αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα Lidl Hellas καταργούν την πλαστική σακούλα των 0,04 λεπτών. Στη θέση της μπαίνει άλλη με διπλάσιο κόστος

Τα Lidl Hellas καταργούν την πλαστική σακούλα των 0,04 λεπτών. Στη θέση της μπαίνει άλλη με διπλάσιο κόστος

Σε μια κίνηση- έκπληξη προχωρούν τα Lidl στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, καταργεί την πλαστική σακούλα των 0,04 λεπτών και στην θέση της θα μπει μια άλλη, με κόστος 0,08 λεπτά του ευρώ. Η οποίο όμως δεν θα βλάπτει τόσο το περιβάλλον.

«Αυτές οι σακούλες μίας χρήσης δεν καλύπτουν πλέον τα κριτήρια της περιβαλλοντικής μας πολιτικής επειδή παράγονται αποκλειστικά από πρωτογενή υλικά και επιβαρύνουν ιδιαίτερα το περιβάλλον, καθώς δεν διαλύονται εύκολα και προσθέτουν έτσι συνεχώς νέο επιβαρυντικό υλικό στο οικοσύστημα», τονίζει η εταιρία.

Η πλαστική σακούλα των 0,04 λεπτών αντικαθίσταται με νέα, η οποία αποτελείται κατά 80% από ανακυκλωμένα υλικά, είναι 100% ανακυκλώσιμη και στην οποία μπορούν να τοποθετηθούν προϊόντα βάρους 10 κιλών. Σύμφωνα με την εταιρία, η νέα σακούλα είναι ανθεκτικότερη από τις κοινές πλαστικές σακούλες μιας χρήσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλαπλές φορές. «Με τη χρήση της συγκεκριμένης σακούλας οι καταναλωτές συμβάλλουν στη μείωση των απορριμμάτων αλλά και στη μείωση του CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) έως 40% σε σύγκριση με σακούλες μιας χρήσης από πρωτογενή υλικά», αναφέρεται στο δελτίο τύπου, όπου και διευκρινίζεται πως «όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν το κόστος πώλησης της στα 0,08 λεπτά, σε αντίθεση με τις κοινές φθηνότερες πλαστικές σακούλες μιας χρήσης των 0,04 λεπτών».

Φυσικά, οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν και τις άλλες ακριβότερες πλαστικές σακούλες, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Στις τιμές των 0,12, 0,69 και 0,99 λεπτών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − fourteen =