αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα δίνει όλα η Τράπεζα Πειραιώς για να αμβλύνει τις αντιστάσεις: 9 μισθούς και ίδιες συμβάσεις στους εργαζομένους που θα «μετεγγραφούν»

Τα δίνει όλα η Τράπεζα Πειραιώς για να αμβλύνει τις αντιστάσεις: 9 μισθούς και ίδιες συμβάσεις στους εργαζομένους που θα «μετεγγραφούν»

Δελεαστικά «πακέτα» δίνει η Τράπεζα Πειραιώς για να πείσει τους 1.300 εργαζομένους της από το τμήμα κόκκινων δανείων να «μετεγγραφούν» στην νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί. Πρόκειται για τη νέα κοινή εταιρία που θα δημιουργήσει η Τράπεζα μαζί με την Intrum για τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων. Η νέα εταιρεία θα τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο και θα αναλάβει τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων της Τράπεζας, ύψους 27 δισ. ευρώ. Πρόκειται για το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων που μέχρι σήμερα διαχειρίζεται το Recovery Banking Unit της Τράπεζας Πειραιώς, του οποίου οι δραστηριότητες και οι θέσεις εργασίας θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία.

Καθώς η μεταφορά θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την αποδοχή της πρότασης που έχει απευθύνει η Τράπεζα Πειραιώς στο προσωπικό της RBU.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε καταγραφεί δυσκολία στο να πείσει η Τράπεζα τους εργαζομένους να μεταβούν στην νέα εταιρία.

Τώρα η Τράπεζα τα δίνει όλα με στόχο να αμβλύνει τις αντιστάσεις και να τρέξουν οι διαδικασίες. Τι λέει η Τράπεζα Πειραιώς: Η μετακίνηση των 1.300 εργαζομένων στη νέα εταιρεία θα γίνει με τις ίδιου τύπου συμβάσεις εργασίας (αορίστου χρόνου), τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τη διατήρηση επιμέρους σχέσεων με την Τράπεζα (π.χ. προνομιακά επιτόκια δανείων), ενώ ακόμη και χωροταξικά δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν θα λάβουν εγγυημένο μπόνους απόδοσης πέντε μισθών και επιπλέον τέσσερις μισθούς ως πριμ μετάβασης και παραμονής στο νέο σχήμα.

Μένει να δούμε πως θα υποδεχτούν τα παραπάνω δεδομένα οι εργαζόμενοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − one =