αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κινήσεις για να σβήσεις έναν καυγά

Τέσσερις κινήσεις για να σβήσεις έναν καυγά

Οι καυγάδες και οι διαφωνίες είναι ένα κομμάτι της ζωής μας. Οι διαφωνίες δεν είναι κακές (και είναι αναπόφευκτες), αλλά οι καυγάδες είναι συχνά αντιπαραγωγικοί επειδή κλείνουμε τα αυτιά μας και σταματάμε να ακούμε ο ένας τον άλλον.

Πολλοί από εμάς αποφεύγουμε την αντιπαράθεση γιατί φοβόμαστε τη σύγκρουση. Αυτό διευκολύνει την αναβολή σημαντικών συζητήσεων που πρέπει να γίνουν. Αλλά αν ξέρετε πώς να εμποδίσετε μια συζήτηση να κλιμακωθεί σε καυγά, μπορείτε να μειώσετε τον φόβο σας για αντιπαράθεση.

Το να μάθετε πώς να εκτονώνετε έναν καυγά είναι μια από τις πιο κρίσιμες δεξιότητες επικοινωνίας που μπορείτε να αναπτύξετε.

Και πως μπορεί να γίνει αυτό πρακτικά; Εδώ είναι λοιπόν 4 κινήσεις για να σβήσεις έναν καυγά.

1# Κάνε μία παύση. Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι μια συζήτηση… θερμαίνεται, πάρτε μια βαθιά ανάσα. Σταματήστε να λέτε την άποψή σας, να αντιδράτε ή να μιλάτε για το θέμα. Στρέψτε την εστίασή σας σε αυτό που συμβαίνει ανάμεσα σε εσάς και το άλλο άτομο. Εάν η ένταση συνεχίσει να αυξάνεται, αναλάβετε με σεβασμό την ευθύνη και πείτε: «Αυτή η συζήτηση γίνεται έντονη και δεν θέλουμε να μετατραπεί σε καυγά. Ας κάνουμε ένα γρήγορο διάλειμμα και ας επανεξετάσουμε το θέμα αργότερα. Αλλά προς το παρόν, μπορούμε αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να συγκεντρώσουμε τις σκέψεις μας».

2# Μάζεψε τις σκέψεις σου. Ποιο είναι το μήνυμα που προσπαθείτε να περάσετε σε αυτή τη συνομιλία; Σκεφτείτε πώς θέλετε να εμφανιστείτε και το πιο σημαντικό point που θέλετε να κρατήσει το άλλο άτομο από την αλληλεπίδρασή σας. Πώς μπορείτε να το προσεγγίσετε λίγο διαφορετικά την επόμενη φορά; Θυμηθείτε, μπορείτε να ελέγξετε μόνο τον εαυτό σας και τις αντιδράσεις σας.

3# Κάνε μία επιλογή. Χρειάζονται δύο άτομα για να συνεχίσουν μια διαφωνία. Κάντε ένα πλάνο για να διατηρήσετε τον έλεγχο. Μην εστιάζετε στη νίκη ή στο να έχετε τον τελικό λόγο. Εστιάστε στο αποτέλεσμα που ελπίζετε να επιτύχετε κάνοντας τη συζήτηση αυτή. Πάρτε μια συνειδητή απόφαση να παραμείνετε ήρεμοι και να δείξετε σεβασμό, ακόμα κι αν η αλληλεπίδραση θερμαίνεται ξανά.

4# Εστίαση. Μείνετε αφοσιωμένοι στη συζήτηση. Επίσης, παρατηρήστε τη συναισθηματική κατάσταση του άλλου ατόμου, ώστε να μπορείτε να αναγνωρίσετε πότε η συζήτηση θερμαίνεται ξανά. Είναι φυσικό και οι δύο να νιώθετε λίγο άβολα, αλλά αν προχωρήσετε αργά και με σεβασμό, θα πείτε και οι δύο τη γνώμη σας και θα προχωρήσετε μαζί. Για να εκτονώσετε μια λογομαχία, μείνετε ήρεμοι και παρατηρήστε εάν η ενέργεια ανάμεσα σε εσάς και το άλλο άτομο αρχίζει να αλλάζει. Αυτή η αλλαγή μπορεί να υποδηλώνει ότι ήρθε η ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =