αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτην Αστυπάλαια θα γίνει η «πράσινη» επένδυση της Volkswagen

Στην Αστυπάλαια θα γίνει η «πράσινη» επένδυση της Volkswagen

Στην Αστυπάλαια τελικά «κλείδωσε» η πολυσυζητημένη επένδυση του ομίλου Volkswagen στην Ελλάδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney.

Τα «αποκαλυπτήρια» του πρότζεκτ, αναμένεται να γίνουν το πρωί της Τετάρτης σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου απ’ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Volkswagen κ. Χέρμπερτ Ντις, τον υφυπ. για την οικονομική διπλωματία κ. Κώστα Φραγκογιάννη, που χειριζόταν το θέμα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης εδώ και αρκετούς μήνες, και τον δήμαρχο Αστυπάλαιας κ. Νίκο Κομηνέα.

Με βάση το επενδυτικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί ουσιαστικά η Αστυπάλαια θα μετατραπεί σε αυτόνομο «πράσινο νησί» με καθαρή ενέργεια από ΑΠΕ και πλήρη ηλεκτροκίνηση. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είχε αποκαλύψει ο υφυπ. Τουρισμού (και βουλευτής Δωδεκανήσων) Μάνος Κόνσολας στο πρόσφατο «οικολογικό τριήμερο» που είχε διοργανώσει ο δήμος Αστυπάλαιας, η Volkswagen θα αντικαταστήσει τον δημοτικό στόλο (φορτηγά, λεωφορεία κ.ά.) και θα εγκαταστήσει στο νησί μια σειρά από σταθμούς φόρτισης. Επίσης, θα παρέχει πολύ γενναία επιδότηση στους ντόπιους με σκοπό να αντικατασταθούν με ηλεκτρικά ει δυνατόν όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην Αστυπάλαια.

Παράλληλα όμως με το συγκεκριμένο πρότζεκτ η Αστυπάλαια θα καταστεί και πρωτοπόρο νησί στην αποκαλούμενη αυτόνομη οδήγηση μιας και αναμένεται να εφαρμοστεί σχετικό πρόγραμμα R&D που «τρέχει» η αυτοκινητοβιομηχανία.

Κάπως έτσι η επένδυση με την υποστήριξη του ελληνικού Κράτους αφενός θα λειτουργήσει ως ένα μεγάλο τεστ, μία «μικρογραφία» πάνω στις μακρόπνοες πολιτικές που επιδιώκει να εφαρμόσει ο όμιλος Volkswagen σε μεγάλη κλίμακα στο μέλλον. Αφετέρου θα είναι και ένα τεστ για την ίδια την Ελλάδα και την υλοποίηση της πολιτικής για μείωση των ρύπων με στροφή σε καθαρές πηγές ενέργειας, που περιλαμβάνει πλέον και το κομμάτι της αυτοκίνησης. Στο κομμάτι αυτό μάλιστα πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υποστηρίξει τον μικρό δήμο προκειμένου να αντιμετωπίσει με πρότυπο τρόπο βασικά περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 2 =