αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε διάσημο beach bar της Μυκόνου υποχρεώνουν τους σερβιτόρους να είναι ξυπόλητοι στην καυτή άμμο

Σε διάσημο beach bar της Μυκόνου υποχρεώνουν τους σερβιτόρους να είναι ξυπόλητοι στην καυτή άμμο

Σε ιδιαίτερα κακές συνθήκες εργάζονται αρκετοί άνθρωποι στην Μύκονο, εν μέσω καλοκαιριού. Αίσθηση προκαλεί το άρθρο του Γιάννη Δεβετζόγλου στο Protagon. Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος, πήγε σε γνωστό beach bar του νησιού (δεν κατανομάζει το μαγαζί) και διαπίστωσε ότι οι σερβιτόροι και οι σερβιτόρες είναι αναγκασμένοι να πατούν με γυμνά πόδια στην καυτή άμμο, για τις ανάγκες… του concept.

«Μόλις πάτησα το πόδι μου στο σημείο που ήταν αραδιασμένες οι σεζλόνγκ, αντίκρισα το θέαμα. Ηταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και η θερμοκρασία στους 28 βαθμούς Κελσίου. Η άμμος ήταν καυτή και οι σερβιτόροι και ο υπεύθυνος ξυπόλητοι», λέει ο αρθρογράφος.

Και συμπληρώνει: «Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι αν πήγαινα για βουτιά, θα άφηνα τις σαγιονάρες μου στη σεζλόνγκ. Στα 20 μέτρα θα είχε καεί η πατούσα μου. Και κανένας από τους λουόμενους δεν πήγαινε ξυπόλυτος μέχρι το σημείο που σκάει το κύμα. Οι εργαζόμενοι όμως ήταν υποχρεωμένοι να κυκλοφορούν δίχως παντόφλες. Δεν περπατούσαν άνετα. Κάθε φορά που σταματούσαν, έθαβαν την πατούσα τους όσο πιο βαθιά μπορούσαν στην άμμο για να βρούνε δροσιά. Ηταν ξεκάθαρο πόσο βασανιστικό ήταν».

Τα χρήματα είναι καλά, και έτσι αρκετοί είναι οι σερβιτόροι που υπομένουν αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. «Μπορεί να φτάσεις και 60 ευρώ και 70 ευρώ την ημέρα. Αυτό είναι το concept και αν έχεις ανάγκη το κάνεις…» εξηγεί ένας από αυτούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 2 =