αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να τα παρατήσεις: Δες 5 σημάδια

Πως θα ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να τα παρατήσεις: Δες 5 σημάδια

Αμέτρητα άρθρα γράφονται και πολλές ομιλίες γίνονται για το πως μπορεί κάποιος να φτάσει στην επιτυχία. Όμως, μέσα στο επαγγελματικό μονοπάτι σου, δεν υπάρχει μόνο η επιτυχία. Υπάρχει και το σενάριο της αποτυχίας. Και ενώ οι περισσότεροι από εμάς όταν εστιάζουμε σε ένα μακροπρόθεσμο στόχο δεν έχουμε στο μυαλό μας το ενδεχόμενο αποτυχίας, μάλλον είναι και αυτό κάτι που πρέπει να σκεφτούμε.

Πότε, άραγε, πρέπει να τα παρατά κάποιος; Σίγουρα η απάντηση μπορεί να διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Ωστόσο υπάρχουν κάποια κοινά σημάδια, τα οποία δείχνουν ότι μάλλον ήρθε η ώρα να τα παρατήσεις και να ξεκινήσεις μια νέα προσπάθεια. Δες τα παρακάτω, έτσι όπως τα διαβάσαμε στην Thrive Global.

1# Παραπλανητικά boosts. Αν το μόνο που σε κρατά στον δρόμο σου είναι μερικά θετικά σχόλια, ίσως κάτι πρέπει να αλλάξεις.

2# Συναισθηματική επένδυση. Πολλές φορές συνεχίζουμε προς τον στόχο μας, λόγω των όσων έχουμε δώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Συναισθηματικά και οικονομικά.

3# Σκέφτεσαι μόνο την οικονομική απώλεια. Αν φτάσεις στο σημείο να έχεις ως κίνητρο τα όσα ίσως θα χάσεις οικονομικά αν παραιτηθείς, τότε μάλλον πρέπει να παραιτηθείς. Και να βρεις άλλες πηγές εισοδήματος.

4# Κανένα κέρδος. Ανεξάρτητα το πόσο πολύ προσπαθείς, αν δεν βλέπεις κανένα κέρδος, σε όλα τα επίπεδα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε δεν είναι καλό σημάδι.

5# Δεν το διασκεδάζεις. Όπως έχει πει και ο Steve Jobs για να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, πρέπει να σου αρέσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =