αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροκαλεί αίσθηση: Ετοιμάζονται να «σηκώσουν» 10όροφο ξενοδοχείο ακριβώς απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Προκαλεί αίσθηση: Ετοιμάζονται να «σηκώσουν» 10όροφο ξενοδοχείο ακριβώς απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Ενα νέο ξενοδοχείο ύψους 10 ορόφων και όγκου 36.000 κυβικών μέτρων «άνωθεν του εδάφους» δεν έρχεται αυτήν τη φορά να κόψει τη θέα προς την Ακρόπολη, αλλά να επιβάλει την παρουσία του στην Πατησίων, απέναντι ακριβώς από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με τους χιλιάδες θησαυρούς που δοξάζουν το ανθρώπινο μέτρο των πραγμάτων.

Όπως αναφέρει το Εθνος, το τεράστιο κτίριο θα «σηκωθεί» μέσα σε αδόμητο οικόπεδο που βρίσκεται στη γωνία των οδών Πατησίων και Μάρνη, όπου επί δεκαετίες λειτουργούσε παλαιότερα το θερινό θέατρο «Αθήναιον».

Για τη δόμηση του ξενοδοχείου έχει εκδώσει Προέγκριση Αδειας η Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων στις 13 Αυγούστου 2019, δηλαδή λίγο πριν αλλάξει χέρια την 1/9 η δημοτική αρχή.

Όπως γράφαμε σε παλαιότερο άρθρο μας, την άδεια εξασφάλισε η εταιρεία Ηellas Museum Hotel Α.Ε. Το επενδυτικό σχέδιο θα υλοποιήσει το γαλλο-βελγικό επενδυτικό fund «Boissee Finances», το οποίο συνδέεται με την Accor Hotels.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στις απαιτούμενες εγκρίσεις που αναγράφονται για να δοθεί η οριστική άδεια, η Πολεοδομία του Δήμου παραθέτει μόνο την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την άδεια για Υποσταθμό Ρεύματος και Λοιπά Εγγραφα. Δηλαδή, δεν αναφέρεται πουθενά ρητά ότι πρέπει να έχουν λόγο όργανα του υπουργείου Πολιτισμού όπως το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, αν και είναι προφανές ότι η περιοχή έχει ειδικό ενδιαφέρον καθώς γειτνιάζει με εμβληματικά κτίρια-τοπόσημα όπως είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Επιγραφικό Μουσείο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + fourteen =