αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πολλές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν, επειδή ‘χάνουν’ το μέλλον»: 4+1 ενδιαφέρουσες φράσεις, από τον συνιδρυτή της Google

«Πολλές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν, επειδή ‘χάνουν’ το μέλλον»: 4+1 ενδιαφέρουσες φράσεις, από τον συνιδρυτή της Google

Πριν από αρκετά χρόνια, ο Larry Page αποφάσισε ότι θέλει να φτιάξει κάτι μεγάλο, με το βλέμμα… στο μέλλον. Ήθελε να οργανώσει τις πληροφορίες που υπάρχουν στον κόσμο, και ο καθένας να μπορεί να βρει αυτό που αναζητά, με μερικά κλικ. Κάπως έτσι, ο ίδιος μαζί με τον Sergey Brin, ξεκίνησαν την Google.

Οι δυο τους πίστεψαν στο κοινό όραμα. Μέσα από τα φοιτητικά τους δωμάτια άρχισαν να δουλεύουν πάνω στο νέο project. Μάλιστα, δανείστηκαν υπολογιστές από φίλους, έτσι ώστε να φτιάξουν ένα πρώτο δίκτυο.

Μετά από περίπου ένα χρόνο, αποφάσισαν να αδειοδοτήσουν την πλατφόρμα τους. Έψαξαν για επενδυτές. Αλλά κανείς δεν ήθελε το προϊόν τους. Όμως οι δύο φιλόδοξοι νέοι συνέχισαν να επιμένουν, αφού πίστευαν στην ιδέα τους. Συνέχισαν να αναπτύσσουν την μηχανή αναζήτησης, μέχρι να μπορέσουν να την βγάλουν στο κοινό οι ίδιοι. Σύντομα, η μηχανή αναζήτησης έγινε η πιο δημοφιλής ανάμεσα στους χρήστες του Στάνφορντ.

Τότε προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα: Χρειάζονταν περισσότερους servers για να μπορέσουν να αντέξουν την ζήτηση του κοινού. Αλλά δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν περισσότερα κομπιούτερ. Τότε σκέφτηκαν να ρωτήσουν διάφορες βιβλιοθήκες, μήπως είχαν να τους δώσουν περισσευούμενος υπολογιστές. Τελικά, η Google παρέμεινε online και όσο πέρναγε ο καιρός, τράβαγε τα βλέμματα μεγάλων επενδυτών.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, το project των δύο νέων επιχειρηματιών «εκτοξεύτηκε». Και έγινε αυτό που όλου γνωρίζουμε σήμερα: Η Google. «Όταν οι άλλοι έχουν αμφιβολίες, μην τα παρατάς, μην υποχωρείς», έχει πει ο Larry Page. Είναι μόνο μια από τις ενδιαφέρουσες φράσεις, που έχει πει κατά καιρούς. Το BornRealist Tech, στην σελίδα του στο Facebook, παραθέτει μερικές ακόμα. Αξίζει να τις δει κάθε νέος επιχειρηματίας (και όχι μόνο).

Posted by BornRealist Tech on Montag, 15. Januar 2018

Posted by BornRealist Tech on Montag, 15. Januar 2018

Posted by BornRealist Tech on Montag, 15. Januar 2018

Posted by BornRealist Tech on Montag, 15. Januar 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =