αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πιο σημαντικό το να δουλεύεις πάνω στο σωστό πράγμα, από το να δουλεύεις πολλές ώρες»: Η συμβουλή ενός εκατομμυριούχου

«Πιο σημαντικό το να δουλεύεις πάνω στο σωστό πράγμα, από το να δουλεύεις πολλές ώρες»: Η συμβουλή ενός εκατομμυριούχου

Στα 20s του, ο Sam Altman ζούσε στην Silicon Valley και πούλησε την startup που είχε φτιάξει, προς 43,3 εκατ. δολάρια. Από τότε καταγράφει την δική του πετυχημένη διαδρομή στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Σήμερα, είναι partner του διάσημου incubator, Y Combinator, ο οποίος έχει βγάλει startups όπως η Airbnb και το Dropbox. Εταιρίες που τώρα κοστίζουν δισεκατομμύρια.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής του έχει δώσει αρκετές χρήσιμες συμβουλές προς τους νέους επιχειρηματίες και τους startuppers. Μια από αυτές έχει να κάνει με την εστίαση.

«Είναι πιο σημαντικό να δουλεύεις πάνω στο σωστό πράγμα, από το να δουλεύεις πολλές ώρες», έχει πει ο εκατομμυριούχος Sam Altman.

Συμπληρώνοντας: «Όταν αποφασίσεις τι ακριβώς θες να κάνεις, να είσαι ασταμάτητος και να προσπαθήσεις να πετύχεις γρήγορα τις λίγες προτεραιότητες που έχεις θέσει. Δεν έχω συναντήσει μέχρι σήμερα κάποιο άτομο που να κινείται αργά και να είναι πολύ πετυχημένο».

Ο 34χρονος businessman ξεκαθαρίζει πάντως ότι χρειάζεται να δουλεύεις και έξυπνα και σκληρά για να φτάσεις στην κορυφή. Μπορείς να φτάσεις ως το 90/100 στο πεδίο σου, δουλεύοντας ή έξυπνα ή σκληρά. Όμως για να φτάσεις στο 99/100 στο πεδίο σου, πρέπει να τα κάνεις και τα δύο. Αφού σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ανταγωνιστείς άλλους ανθρώπους που είναι ταλαντούχοι αλλά παράλληλα είναι έτοιμοι να εργαστούν σκληρά.

Όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις, τόσο το καλύτερο, λέει ο Altman. «Είναι πιο εύκολο να εργαστείτε σκληρά όταν έχετε λιγότερες άλλες ευθύνες, κάτι που συχνά -αλλά όχι πάντα- συμβαίνει όταν είστε νέοι», καταλήγει.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 19 =