αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠάνω από τα 640 ευρώ φαίνεται ότι θα φτάσει ο νέος βασικός μισθός

Πάνω από τα 640 ευρώ φαίνεται ότι θα φτάσει ο νέος βασικός μισθός

Αναμφίβολα ένα από τα πιο «καυτά» θέματα αυτών των ημερών, είναι η επικείμενη αύξηση του βασικού μισθού. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις, ωστόσο οι πληροφορίες… δίνουν και παίρνουν. Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες που παραθέτει σήμερα το dikaiologitika.gr, φαίνεται ότι ο βασικός μισθός θα πάει πιο πάνω από ότι ακουγόταν το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο νέος βασικός μισθός αναμένεται να ξεπεράσει τα 640 ευρώ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου θα κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο η οποία θα τοποθετεί τον κατώτατο πάνω από τα 640 ευρώ με παράλληλη κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους κάτω των 25 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση για τους κάτω των 25 ετών φτάνει τα 130 ευρώ.

Η υπουργός Εργασίας έχει ήδη στα χέρια της το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, το οποίο αναλύει την αύξηση των κατώτατων αποδοχών μεταξύ 5% και 10%.

Το θέμα θα απασχολήσει το υπουργικό συμβούλιο και οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό, ενώ θα ακολουθήσει η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, ώστε οι αυξημένοι μισθοί να καταβληθούν από τον Φεβρουάριο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =