αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ CEO της Microsoft… δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα γίνει CEO. Τώρα δίνει τη Νο1 συμβουλή του για να αναπτυχθείτε στην καριέρα σας

Ο CEO της Microsoft… δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα γίνει CEO. Τώρα δίνει τη Νο1 συμβουλή του για να αναπτυχθείτε στην καριέρα σας

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, δεν περίμενε ποτέ να ηγηθεί μιας από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Όταν ξεκίνησε το 1992 ως νεαρός μηχανικός, ήταν απλώς ενθουσιασμένος που θα εργαζόταν εκεί. «Θυμάμαι ότι περπάταγα στο κτίριο 22 της Microsoft και σκεφτόμουν ότι είναι η καλύτερη δουλειά στη Γη που [θα μπορούσα] να έχω και δεν χρειάζομαι τίποτα περισσότερο», είπε η Nadella, 55 ετών σήμερα, στον διευθύνοντα σύμβουλο του LinkedIn Ryan Roslansky σε μια νέα συνέντευξη.

Το να γίνει διευθύνων σύμβουλος «δεν ήταν καν σκέψη» στο μακροπρόθεσμο σχέδιο καριέρας του, είπε ο Nadella.

Ο Nadella λέει ότι επικεντρώθηκε στο να διαπρέπει στον ρόλο που είχε κάθε περίοδο, όπως μεταδίδει το CNBC. Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που έμαθε στις δεκαετίες του στη Microsoft και μία από τις καλύτερες συμβουλές καριέρας, είναι το να μην περιμένει κάποιος να ανελιχθεί πρώτα και ύστερα να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, αντιθέτως, θα πρέπει να προσπαθεί ασχέτως της θέσης του.

«Δεν υπήρξε ποτέ μια στιγμή τα 30 χρόνια που είμαι στην Microsoft, που να σκέφτηκα ότι η δουλειά που έκανα είναι το σκαλοπάτι… για μία άλλη δουλειά», εξήγησε. «Ένιωθα ότι η δουλειά που έκανα κάθε φορά ήταν η πιο σημαντική».

Αντί να βλέπει κανείς την τρέχουσα εργασία του ως εμπόδιο για την επίτευξη των στόχων της καριέρας του, ο Nadella συνιστά να τη δει ως ευκαιρία για να δείξει τον ενθουσιασμό και τη δέσμευσή του στη δουλειά, καθώς και την προθυμία του να μάθει περισσότερα για το αντικείμενο.

Μάλιστα, η καριέρα του Nadella είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς αυτή η στάση μπορεί να βάλει κάποιον στην πορεία για προαγωγή ή αύξηση μισθού νωρίτερα από όσο θα περίμενε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στη Microsoft, ο Nadella έπρεπε να προσαρμόζεται συνεχώς ανάλογα με τις ομάδες με τις οποίες συνεργαζόταν και τα τμήματα που διοικούσε, συμβαδίζοντας με τις ταχέως μεταβαλλόμενες τεχνολογίες. Ηγήθηκε στην ανάπτυξη ορισμένων από τα πολύπλοκα προϊόντα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Bing και Xbox Live.

«Δεν μπορείς να αναπτυχθείς αν δεν πιστεύεις ότι η ανάπτυξή σου οφείλεται σε αυτό που κάνεις», πρόσθεσε.

Εάν αισθάνεστε βαλτωμένοι στη δουλειά ή δυσκολεύεστε να βρείτε νόημα στη δουλειά σας, ο Nadella έχει συμβουλές και για αυτό. Ο ίδιος κάπου στα 30s του, είχε κάνει τις εξής ερωτήσεις στον εαυτό του: «Γιατί είμαι στη Microsoft; Τι είναι αυτό που μου δίνει ενέργεια στη Microsoft, μέρα με τη μέρα;».

Τελικά, το κίνητρο προήλθε, είπε, από «την περιέργεια, την αγάπη για ιδέες και την ικανότητα να μεταφραστεί αυτό σε αντίκτυπο».Το να κάνετε στον εαυτό σας τις ίδιες ερωτήσεις σχετικά με τη δουλειά που κάνετε και την εταιρεία που εργάζεστε, μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε εάν η δουλειά σας είναι ευθυγραμμισμένη με τα πάθη σας και τον αντίκτυπο που θέλετε να έχετε στον κόσμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − one =