αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 9 έξυπνες ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε έναν άγνωστο, για να ανοίξεις μια ενδιαφέρουσα συζήτηση

Οι 9 έξυπνες ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε έναν άγνωστο, για να ανοίξεις μια ενδιαφέρουσα συζήτηση

Το networking είναι ένα βασικό στοιχείο στον δρόμο προς την επιτυχία. Όπως έχουμε ξανά πει όμως εδώ στο It’s Possible, δεν αρκεί να παρευρίσκεσαι… σε μια ντουζίνα events κάθε μήνα, για να βγεις ωφελημένος. Για την ακρίβεια, αν πας εκεί απλά για να δεις και να αποχωρήσεις, είναι πιθανό να μην σε θυμάται κανείς την επόμενη ημέρα. Ακόμα κι αν ανταλλάξεις πολλές επαγγελματικές κάρτες και χειραψίες, πάλι δεν είναι αρκετό.

Το βασικό σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να ανοίξεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις, με άτομα που δεν γνωρίζεις. Όχι απλά «small talks» μερικών δευτερολέπτων. Χρειάζεται να πας ένα βήμα παρακάτω. Να μιλήσεις με τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου για περισσότερη ώρα, να μάθεις πράγματα για αυτό και να μοιραστείς και εσύ δικές σου πληροφορίες και εμπειρίες.

Δεν είναι εύκολο. Αυτό είναι αλήθεια. Δεν μπορεί ο καθένας, δηλαδή, με το «καλημέρα» να σπάσει τον πάγο και να κάνει ανοιχτές συζητήσεις. Και πως να κάνεις την αρχή; Θα πει κάποιος. Εκεί ακριβώς εστιάζει το αμερικανικό inc.com σε άρθρο του, και παρουσιάζει 9 ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο, και οι οποίες θα σε οδηγήσουν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

1# Με τι είσαι ενθουσιασμένος αυτό τον καιρό;

2# Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

3# Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που σου συνέβη φέτος;

4# Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να ξέρω για εσένα;

5# Ποια είναι η ιστορία σου;

6# Ποια είναι μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές σου;

7# Γιατί επέλεξες το επάγγελμα σου;

8# Τι διαβάζεις αυτή την περίοδο;

9# Πως μπορώ να σε βοηθήσω τώρα;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 12 =