αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 «χρυσές» συμβουλές που δίνει ο συνιδρυτής του Netflix σε όποιον ξεκινά σήμερα μία startup

Οι 6 «χρυσές» συμβουλές που δίνει ο συνιδρυτής του Netflix σε όποιον ξεκινά σήμερα μία startup

Το όνομα Marc Randolph ίσως να μην σας λέει κάτι. Πρόκειται για τον συνιδρυτή του Netflix, ο οποίος σήμερα είναι πολύ πλούσιος. Από το 1997 – έτος ιδρύσεως της πλατφόρμας – έως και σήμερα, ο ίδιος ίδρυσε και άλλες επιτυχημένες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας Looker Data Sciences η οποία πωλήθηκε στην Google το 2019 έναντι 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τι θα συμβούλευε κάποιον που ξεκινά σήμερα; «Όσο περισσότερο ασχολείστε με τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τόσο θα γίνεστε καλύτεροι σε αυτό που κάνετε» αναφέρει χαρακτηριστικά στο Business Insider. 

Και παραθέτει τις 6 «χρυσές» συμβουλές του.

Ζήτημα προς επίλυση

Κι όμως το να ξεκινάς από το μηδέν τη δική σου επιχείρηση δεν πρόκειται για μια τόσο περίπλοκη υπόθεση όσο θα νόμιζες. Είναι απλώς ένα ακόμη ζήτημα που χρήζει επίλυσης. «Δεν είναι και πυρηνική φυσική. Έχει να κάνει με την ικανότητα μας να δοκιμάζουμε νέα πράγματα και να είμαστε ευέλικτοι» υποστηρίζει ο Ράντολφ.

Ο σωστός συνέταιρος

Σύμφωνα με τον Ceo της Netflix, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση – και ένα από τα πιο σημαντικά βήματα- είναι να βρείτε το σωστό συνεργάτη που θα πιστέψει στο όραμά σας και θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τυχόν προβλήματα προκύψουν και να υλοποιήσετε την ιδέα σας.

Προχωρήστε αργά αλλά μεθοδικά

Εάν έχετε μια επιχειρηματική ιδέα, ξεκινήστε κάνοντας μικρά βήματα. «Οι ιδέες είναι πάντοτε καλύτερες όταν είναι ακόμη στο μυαλό μας αφού δεν αντιμετωπίζουν τις πολυπλοκότητες του πραγματικού κόσμου. Ο μόνος τρόπος για να μάθουμε αν θα πετύχει η ιδέα μας είναι να βουτήξουμε στα βαθιά, πρέπει να αποδείξουμε πως ξέρουμε να κολυμπάμε» υποστηρίζει ο Ράντολφ.

Πάρτε ρίσκα

Μερικές φορές αυτές οι ενέργειες για να λειτουργήσουν χρειάζονται το ρίσκο. «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο σημαίνει να διακινδυνεύσετε την εκπαίδευση του παιδιού σας στο κολέγιο. Προσωπικά έχοντας ρισκάρει δεκάδες φορές πριν καταφέρω να ιδρύσω τη Netflix κατέληξα να μην σκέφτομαι πια τις συνέπειες».

Βρείτε σύμβουλους που θα σας καθοδηγήσουν σωστά

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε feedback για τις ιδέες σας και συγκεκριμένα από άτομα που εμπιστεύεστε. Ακόμη και εν μέσω πανδημίας, υπάρχουν τρόποι να βρείτε έναν σπουδαίο σύμβουλο, είτε μέσω του LinkedIn είτε μιας εμπορικής ένωσης.

Να δέχεστε στην κριτική – Θα σας βοηθήσει να γίνετε καλύτεροι

Για να μπορέσει κανείς να γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας, θα πρέπει πρώτα να είναι σε θέση να δεχτεί την κριτική που αναπόφευκτα θα του ασκηθεί. «Θα πρέπει να έχετε γερό στομάχι» συμβουλεύει ο Ράντολφ και υποστηρίζει πως η κριτική θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε και να αναπτύξετε σωστά την επιχείρησή σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =