αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Όταν ήμουν 23 ετών ήμουν αποτυχημένος…»: Ο συνιδρυτής του Netflix θυμάται πως ξεκίνησε

«Όταν ήμουν 23 ετών ήμουν αποτυχημένος…»: Ο συνιδρυτής του Netflix θυμάται πως ξεκίνησε

Το όνομα Marc Randolph ίσως να μην σας λέει κάτι. Πρόκειται για τον συνιδρυτή του Netflix, ο οποίος σήμερα είναι εκατομμυριούχος. Μπορεί να κατάφερε να χτίσει μία από τις πιο πετυχημένες επιχειρήσεις της εποχής μας, ωστόσο το ξεκίνημα του δεν ήταν το ίδιο πετυχημένο. Κάτι για το οποίο έχει μιλήσει ο ίδιος κατά καιρούς.

«Όταν ήμουν 23 ετών, ήμουν πιθανότατα ο χειρότερος κτηματομεσίτης στη Νέα Υόρκη. Δούλευα στο μεσιτικό γραφείο που εργαζόταν η μητέρα μου, εν ονόματι Chappaqua και κανείς δεν αγόραζε σπίτια. Σε οκτώ μήνες, έκανα μηδενικές πωλήσεις. Είχα νοικιάσει μόλις ένα διαμέρισμα», γράφει ο Marc Randolph στο blog του.

Μετά από εκεί, εργάστηκε ως εκτελεστικός βοηθός του διευθύνοντος συμβούλου σε μια μουσική εταιρεία. Κι όμως εκεί «μάθαινα χιλιάδες πράγματα καθημερινά: Οτιδήποτε κάνει ένας διευθύνων σύμβουλος από τις 9 έως τις 5. Και οτιδήποτε κάνει από τις 5 έως ότου πηγαίνει στο σπίτι του», γράφει.

«Είδα από πρώτο χέρι πώς ένας καλός CEO δίνει προτεραιότητα στα καθήκοντα, πώς χειρίζεται τον εαυτό του αλλά και τους υπαλλήλους του. Το πιο σημαντικό ήταν ότι είδα πώς λειτουργεί μια πραγματική εταιρεία σε κάθε επίπεδο» εξηγεί.

Αυτό ήταν που τον βοήθησε όταν ξεκίνησε το Netflix στα 39 του το 1997 και διηύθυνε την εταιρεία μέχρι το 2003. Η περιουσία του Randolph υπολογίζεται σήμερα περίπου στα 400 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + eleven =