αρχικηVIRALΟι «τρελοί» Κινέζοι θέλουν να φτιάξουν ένα τεχνητό φεγγάρι μέχρι το 2020

Οι «τρελοί» Κινέζοι θέλουν να φτιάξουν ένα τεχνητό φεγγάρι μέχρι το 2020

Μια πόλη στην Κίνα σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα «τεχνητό φεγγάρι» που θα ανάψει στον ουρανό σε απόσταση περίπου 50 μιλίων από το έδαφος.

Ο αποκαλούμενος δορυφόρος φωτός θα αναπτυχθεί πάνω από τη νοτιοδυτική πόλη του Τσενγκντού το 2020 και θα είναι οκτώ φορές πιο λαμπερός από το πραγματικό φεγγάρι.

Οι υπεύθυνοι έχουν αφήσει λίγες λεπτομέρειες για το έργο που δεν έχουν αποκαλύψει στο κοινό, αλλά λένε ότι η ιδέα αντλεί έμπνευση από έναν Γάλλο καλλιτέχνη που οραματίστηκε «ένα περιδέραιο από καθρέπτες που κρέμονται πάνω από τη Γη». Ο Wu Chunfend, πρόεδρος της Chengdu Aerospace Science and Technology Microelectronics System Research Institute» αποκάλυψε το σχέδιο σε μια πρόσφατη εκδήλωση.

ο «τεχνητό φεγγάρι» θα κάνει το νυχτερινό ουρανό του Τσενγκντού ακόμα πιο φωτεινό μόλις μπει το 2020, ενδεχομένως αντικαθιστώντας τα συμβατικά φώτα του δρόμου. Θα μπορεί να ελεγχθεί από απόσταση και με τη λάμψη του θα μπορεί να φωτίζει περιοχές σε απόσταση από 10 έως 80 χιλιόμετρα.

Παρόλο που σαν ιδέα ακούγεται απίθανη, ο Wu δηλώνει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύσσεται εδώ και χρόνια και έχει πλέον «ωριμάσει» και μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 8 =