αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι με τους οποίους πρέπει να κάνεις παρέα: Ο Bill Gates εξηγεί το πως θα φτάσεις στην επιτυχία

Οι άνθρωποι με τους οποίους πρέπει να κάνεις παρέα: Ο Bill Gates εξηγεί το πως θα φτάσεις στην επιτυχία

Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Περισσότερο ίσως από ότι νομίζουμε. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Bill Gates. Ο ίδιος ξεκίνησε την διαδρομή του προς την επιτυχία σε πολύ μικρή ηλικία. Και ξέρει πολύ καλά πως αν έχεις τους σωστούς ανθρώπους γύρω σου, μπορείς να πάρεις την ώθηση και να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου.

Η ξεκάθαρη συμβουλή του Bill Gates:

«Κάνε παρέα με ανθρώπους που σου βάζουν νέα challenges, σου μαθαίνουν πράγματα, και σε ωθούν στο να γίνεις ο καλύτερος εαυτός σου»

Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων που κάνουμε παρέα περισσότερο

Ο Tim Ferriss είναι διάσημος coach, podcaster και συγγραφέας του βιβλίου «Tools of Titans». Και έχει πει κάτι πολύ ενδιαφέρον, που θα σε κάνει να επιλέγεις πιο προσεκτικά τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου.

«Είσαι ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους συνδέεσαι περισσότερο», είπε ανάμεσα σε άλλα ο coach.

Όπως έχει πει, υπάρχει ένας «νόμος των μέσων όρων». Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το αποτέλεσμα οποιασδήποτε κατάστασης, είναι ο μέσος όρος όλων τον αποτελεσμάτων που περιλαμβάνει αυτή. Κάπως έτσι, είναι και με τους ανθρώπους. Μπορεί να μιλάμε με πολλά άτομα, όμως τα 5 με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα, είναι αυτά που επηρεάζουν τις αποφάσεις μας και τον τρόπο σκέψης μας.

Ο Tim Ferris έμαθε για αυτόν τον «νόμο», όταν ήταν μόλις 15-16 ετών. Από τότε, τον έχει πάντα στο μυαλό του και λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις για το ποιους θα έχει δίπλα του. Ενώ ανά κάποια χρονικά διαστήματα, κάνει τις αλλαγές που θεωρεί ότι θα τον ωφελήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + five =