αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞενοδοχείο στη Μύκονο έκανε δεκάδες κρατήσεις μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας αλλά ξέχασε αποδείξεις 17.000 ευρώ

Ξενοδοχείο στη Μύκονο έκανε δεκάδες κρατήσεις μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας αλλά ξέχασε αποδείξεις 17.000 ευρώ

Μπορεί το χρήμα να ρέει άφθονο στη Μύκονο που θέλει να πάρει την θέση της Ίμπιζα σαν τοπ τουριστικός προορισμός με σεΐχηδες, εφοπλιστές μοντέλα να ξοδεύουν τεράστια ποσά σε μαγαζιά που δεν απευθύνονται σε… κοινούς θνητούς, όμως οι αποδείξεις δεν φαίνεται να είναι προτεραιότητα.

Οι έλεγχοι της Εφορίας που αναμένεται να φτάσουν τους 50.500 όλη την θερινή περίοδο, έχουν βγάλει ουκ ολίγα «λαβράκια», καθώς μετά το λουκέτο που μπήκε στο εστιατόριο του Salt Bae που είχε… «ξεχάσει» να κόψει αποδείξεις ύψους 28.000 ευρώ, εντοπίστηκε ξενοδοχείο που δεν ακολουθούσε την ίδια πρακτική.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha εντοπίστηκε ξενοδοχείο που είχαν γίνει δεκάδες κρατήσεις μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, ωστόσο δεν είχαν κοπεί και οι ανάλογες αποδείξεις. Το ύψος των αποδείξεων που δεν κόπηκαν φέρεται να φθάνει τις 17.000 ευρώ.

Σε άλλα νησιά τώρα, σε Σπέτσες και Υδρα αλλά και και στο Πόρτο Χέλι, εντοπίστηκαν 12 ιδιοκτήτες θαλάσσιων TAXI που δεν έκοβαν αποδείξεις. Ελεγχοι σε εξέλιξη βρίσκονται και σε πολλά άλλα νησιά του Αιγαίου, ενώ κατά πληροφορίες, στο στόχαστρο των ελεγκτών της Εφορίας θα μπουν και τα τουρκικά πλοιάρια που κάνουν καθημερινά δρομολόγια από παράλια της Τουρκίας σε νησιά του Αιγαίου, χωρίς να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας σε ΔΟΥ στην Ελλάδα, δηλαδή δεν πληρώνουν φόρους για τα κέρδη τους από τη χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι φέτος έχει προγραμματιστεί κλιμάκια ελεγκτών να μεταφέρονται με αεροπλάνα και πλοία σε επιλεγμένους στόχους για να κάνουν ελέγχους. Τουριστικές εγκαταστάσεις, καταλύματα, εστίαση θα έχουν την… τιμητική τους και το 85% των ελέγχων θα γίνει εντός επαγγελματικών εγκαταστάσεων, κοινώς θα ξεκινάνε από τις αποδείξεις και θα φτάνουν ως τα φορολογικά βιβλία. Πρώτοι στη λίστα βρίσκονται όσοι πιάστηκαν πέρσι στη φάκα, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν είναι υπότροποι.

Πηγή: Economistas.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − eight =