αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞέμεινε από e-pass η Αττική Οδός

Ξέμεινε από e-pass η Αττική Οδός

Χωρίς e-pass έχει μείνει το τελευταίο διάστημα η Αττική Οδός το οποίο διασφαλίζει αυτόματες διελεύσεις με μικρότερο κόστος στους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου. 

Αιτία, η παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή οποιασδήποτε μικρής ή μεγάλης συσκευής, μία κατάσταση που ασκεί σημαντικές πιέσεις σε πολλούς κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφονται ελλείψεις προϊόντων από αυτοκίνητα…μέχρι κονσόλες, κινητά, τάμπλετ και συσκευές e-pass.

Σε ερώτηση του Capital.gr για την έλλειψη μηχανημάτων αυτόματης διέλευσης, τα στελέχη της Αττικής Οδού επισημαίνουν ότι “λόγω της πανδημίας COVID-19 έχουν παρουσιαστεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, ελλείψεις και δυσλειτουργίες στην εφοδιαστική αλυσίδα παραγωγής μικροεπεξεργαστών (microchips) που αποτελούν βασικό εξοπλισμό των συσκευών πομποδεκτών, με τις προμηθεύτριες εταιρείες να περιορίζουν τη διάθεσή τους σε όλους τους πελάτες τους”.

Αναφορικά με το πότε αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά “η πληροφόρηση που έχουμε σήμερα είναι ότι οι συνθήκες προβλέπεται να εξομαλυνθούν στο 1ο εξάμηνο του 2022. Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από τις επιπτώσεις που ενδέχεται να δημιουργηθούν από τη διάδοση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού”.

Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προέκυψαν και για τη διευκόλυνση των συνδρομητών της Αττικής Οδού και την αξιοποίηση των ειδικών εκπτώσεων που προσφέρονται, παραχωρούνται προσωρινά προς άμεση χρήση Κάρτα Λογαριασμού αντί για ηλεκτρονική συσκευή e-PASS.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 7 =