αρχικηVIRALΜια ταράτσα στον Κεραμεικό ανοίγει πάλι ως θερινό σινεμά- Ποιες ταινίες θα προβάλει

Μια ταράτσα στον Κεραμεικό ανοίγει πάλι ως θερινό σινεμά- Ποιες ταινίες θα προβάλει

Από την Πέμπτη 4 Ιουνίου, η πιο όμορφη ταράτσα του Κεραμεικού στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος ανοίγει και πάλι για το κινηματογραφόφιλο κοινό. Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος Λαΐς επαναλειτουργεί με ασφάλεια τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά και φροντίζοντας να προσφέρει στους σινεφίλ ένα ξεχωριστό πρόγραμμα προβολών.

Η έναρξη θα γίνει με τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς», η οποία είχε κάνει πρεμιέρα λίγο πριν από το lockdown και συνάντησε αμέσως τη θερμή ανταπόκριση του κοινού. Θα ακολουθήσει μια επιλογή ταινιών από εταιρείες διανομής αλλά και από το αρχείο της Ταινιοθήκης, όπως η «Περιφρόνηση» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ (από τις 11/6) και η «Παρθένος του Αυγούστου» του Χονάς Τρουέμπα, που θα προβληθεί σε αποκλειστικότητα στην Ταινιοθήκη την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.

Το πρόγραμμα για το καλοκαίρι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Art and Docs» σε συνεργασία με το Exile Room και συνεργασίες με κινηματογραφικούς φορείς όπως η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών. Ακόμα, θα γίνουν προβολές ελληνικών ντοκιμαντέρ, όπως το «Όπου Υπάρχουν Άνθρωποι» του Νίκου Μεγγρέλη, ο οποίος γύρισε την ταινία σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, και ελληνικών μικρού μήκους ταινιών στο πλαίσιο της δημοφιλούς ενότητας «Τόπο στους μικρομηκάδες!».

Πηγή: citytagapp

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − thirteen =