αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜια συζήτηση για το διάστημα: O Διονύσης Σιμόπουλος θα βρεθεί σήμερα στα Public Συντάγματος

Μια συζήτηση για το διάστημα: O Διονύσης Σιμόπουλος θα βρεθεί σήμερα στα Public Συντάγματος

Πώς φτάσαμε τόσο μακριά στο Διάστημα; Με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την πρώτη προσσελήνωση, ο κορυφαίος αστροφυσικός, Διονύσης Σιμόπουλος, μέσα από το νέο του βιβλίο, «Από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι», μας αφηγείται την πορεία μας προς τα άστρα και θυμάται σταθμούς της προσωπικής του διαδρομής. Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στις 21.00, στο Public Café Συντάγματος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Λουκία Βαφειάδου (Νομική Σύμβουλος της εταιρείας Hellas Sat)

Γιάννης Μπασκόζος (διευθυντής του περιοδικού “O Αναγνώστης”)

Γεώργιος Π. Χρούσος (καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών)

Αδριανός Γολέμης (ιατρός των επανδρωμένων αποστολών του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (ESA)

Καθώς ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθούσε από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, ο πρώτος άνθρωπος ήταν έτοιμος να κατέβει και να περπατήσει πάνω στο παράξενο έδαφος της Σελήνης. Στην Ουάσιγκτον τα ρολόγια έδειχναν 4 λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ της 20ής Ιουλίου 1969 και στην Αθήνα σχεδόν 5:00 το πρωί της άλλης μέρας.

Εκείνο το βράδυ, πάνω στη σκονισμένη επιφάνεια της Σελήνης, αποτυπώθηκε για πρώτη φορά ένα ανθρώπινο χνάρι που έγινε το σύμβολο «ενός τεράστιου άλματος για την ανθρωπότητα».

Γιατί έκτοτε ο κόσμος μας και η ιστορία του δεν περιορίζονται σ’ έναν μονάχα πλανήτη. Γιατί ο κόσμος μας είναι πλέον ολόκληρο το Διάστημα, και η ιστορία μας είναι τόσο μεγάλη και ανοιχτή όσο ολόκληρο το Σύμπαν.

*Είσοδος στο event ελεύθερη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =