αρχικηVIRALΜερικά κόλπα που χρησιμοποιούν οι κατάσκοποι της CIA (και τι σημαίνουν)

Μερικά κόλπα που χρησιμοποιούν οι κατάσκοποι της CIA (και τι σημαίνουν)

Το όνομά του ήταν John Mulholland και ήταν αυτός που δίδαξε στους Αμερικανούς κατασκόπους τα μυστικά της εξαπάτησης. Όλα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, με την CIA να κάνει πράξη, πράγματα που μόνο στη σφαίρα της φαντασίας θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Εξαφάνιση

Οι ταχυδακτυλουργοί συχνά παρουσιάζουν το τρικ της «εξαφάνισης» ενός ανθρώπου μέσα σε ένα κουτί. Ένα παρόμοιο τρικ έχει χρησιμοποιήσει και η CIA, κρύβοντας όμως τους πράκτορες της σε μια ειδικά διαμορφωμένη αντλία βενζίνης.

Σε ένα παρόμοιο τρικ, δημιουργούνταν μια «φωλιά» για ένα άτομο, ώστε να κρυφτεί μέσα σε ένα κιβώτιο με μπουκάλες νερού.

Συνθηματικά

Συγκεκριμένα συνθηματικά έδειχναν την κατάσταση κάθε πράκτορα με κώδικες που ήταν γνωστοί μόνο ανάμεσα στο δυναμικό της CIA. Ακόμα και τα κορδόνια των παπουτσιών μπορούσαν να κρύβουν μηνύματα.

Μεταβίβαση γραπτού μηνύματος

Ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια χωρίς να το αντιληφθεί κανείς; Εύκολο! Καμουφλάρεις την εσωτερική επιφάνεια του βιβλίου με κερί, ενσωματώνοντας το μήνυμα!

Ξύσιμο σβέρκου

Μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από απόσταση, αν και είναι δύσκολο να το αποκρυπτογραφήσει κανείς. Γι’ αυτό το ξύσιμο του σβέρκου έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιστάσεις για την επικοινωνία ανάμεσα σε κατασκόπους.

Παράδοση μηνύματος

Το μήνυμα που γραφόταν σε χαρτί, διπλωνόταν τέσσερις φορές με την πίσω όψη του χαρτιού, ώστε να μειωθεί τελικά στο 1/16 του αρχικού του μεγέθους.

Να δείχνεις σοβαρός

Μια αρκετά σοβαρή φυσιογνωμία, μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία σε τυχόν καχύποπτους παρατηρητές. Όμως μια εντελώς «χαλαρή», σχεδόν χαζοχαρούμενη φάτσα, περνούσε εύκολα απαρατήρητη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =