αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Lamda Hellix δημιουργεί στο Κορωπί το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα

Η Lamda Hellix δημιουργεί στο Κορωπί το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα

Τις εργασίες για το πρώτο μεγάλο data center της Lamda Hellix εγκαινίασε το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί.

Μαζί του βρέθηκαν τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκαν ο κ. Απόστολος Κάκκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix, και ο Ντέιβιντ Ρούμπεργκ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Digital Realty, υπεύθυνος για τη στρατηγική και τις αναπτυσσόμενες αγορές.

Αυτό είναι το πρώτο μιας σειράς νέων πρότζεκτ που δρομολογεί η εταιρεία μετά την εξαγορά της από την αμερικανική Digital Realty, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο των data centers και των «ουδέτερων» υποδομών.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε “ψήφο εμπιστοσύνης στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε η χώρα μας να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας της” τη νέα επένδυση της Lamda Hellix στο Κορωπί.

«Eίμαι χαρούμενος γιατί το Athens 3 δεν θα είναι απλώς ένα καινούργιο data center, είναι το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα, μέρος του μεγαλύτερου κόμβου στη νοτιοανατολική Ευρώπη και είναι ο τρόπος με τον οποίο επιδρούμε θετικά, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix Απόστολος Κάκκος.

Το Athens 3 εντός του data center campus στο Κορωπί, θα είναι το μεγαλύτερο data center στη χώρα. Θα είναι χωρητικότητας 6,8 MW, δηλαδή μεγαλύτερο από τη χωρητικότητα όλων μαζί των εν λειτουργία data centers στην Ελλάδα, ενώ θα μπορεί να στεγάσει πάνω από 50.000 εξυπηρετητές. Η επένδυση αυτή είναι άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022. Ταυτόχρονα καταθέτει τα σχέδια για την έγκριση όρων δόμησης για το Athens 4, εντός του data center campus, το οποίο αποτελεί ένα επιπλέον data center ίσης χωρητικότητας (6,8 MW) με το Athens 3, με το ύψος της επένδυσης να είναι ίδιο με το Athens 3.

Η εταιρεία μελετά τον σχεδιασμό και την κατασκευή επιπλέον data centers, τόσο στην Αττική όσο και στη Βόρεια αλλά και τη Νότια Ελλάδα. Σύμφωνα με μελέτη της διεθνούς ερευνητικής εταιρείας IDG, η προστιθέμενη αξία που παράγεται από κάθε ευρώ επενδύσεων σε multitenant data centers ξεπερνά τα 8 ευρώ. Κατά συνέπεια, η προστιθέμενη αξία από τις νέες επενδύσεις μόνο στο Athens 3 και Athens 4 θα ξεπεράσουν σημαντικά το 1 δισ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − seventeen =