αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η στρατηγική- έκπληξη που έμαθα από τον Larry Page»: Ένα πρώην στέλεχος της Google αποκαλύπτει

«Η στρατηγική- έκπληξη που έμαθα από τον Larry Page»: Ένα πρώην στέλεχος της Google αποκαλύπτει

Λίγοι έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο γραφείο του Larry Page. Του CEO της Alphabet, μητρική της Google, και συνιδρυτής του ιστορικού brand. Όμως ο Kim Scott, πρώην στέλεχος της Google, είχε συναντηθεί πολλές φορές με τον Page. Σήμερα ο Scott είναι ένας πετυχημένος CEO coach και φαίνεται ότι η συναναστροφή του με τον ιδρυτή της Google έπαιξε τον ρόλο της.

Μάλιστα, ο Scott αφηγείται ένα «εσωτερικό» περιστατικό, από το οποίο πήρε ένα σπουδαίο μάθημα ηγεσίας. Πριν αρκετά χρόνια, ο ίδιος ήταν επικεφαλής της AdSense team της Google και έτσι βρέθηκε σε ένα meeting με τον Page και το πρώην στέλεχος Matt Cutts, ο οποίος τώρα δουλεύει πάνω σε τεχνολογικές λύσεις για την Αμερικανική κυβέρνηση.

Κάποια στιγμή, ο Larry Page πρότεινε ένα σχέδιο στον Cutts με το οποίο ο δεύτερος δεν συμφωνούσε. Τότε, ο Cutts άρχισε να φωνάζει στον δισεκατομμυριούχο και συνιδρυτή της εταιρίας! «Σκέφτηκα: Wow, εδώ είναι ένας συνάδελφος που σέβομαι πραγματικά και υψώνει τη φωνή του στον Larry Page. Πίστεψα ότι θα απολυθεί», λέει ο Scott στο CNBC. Αλλά η αντίδραση του Page ήταν η μεγάλη έκπληξη. Όχι απλώς δεν θύμωσε, αλλά αντίθετα χαμογέλασε.

«Όχι μόνο επέτρεψε στον Cutts να το αμφισβητήσει, αλλά φάνηκε να το απολαμβάνει κιόλας», τονίζει ο Kim Scott.

Ο Page εκτιμά το feedback ή ακόμα και την αμφισβήτηση. Στο συγκεκριμένο meeting, οι 3 άνδρες κατέληξαν να έχουν μια παραγωγική συζήτηση. Ο Cutts φυσικά δεν απολύθηκε και έμεινε στη Google για χρόνια. Εντυπωσιασμένος, ο Scott αποφάσισε να υιοθετήσει τη στρατηγική του Page και ενθαρρύνει τους εργαζομένους να μιλούν στις συναντήσεις και να κάνουν εποικοδομητικά σχόλια.

Ο ίδιος, ο οποίος έχει δουλέψει ως CEO coach, στο Twitter, το DropBox και άλλες τοπ εταιρίες, συμβουλεύει τα στελέχη να ενθαρρύνουν τις ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις. Όταν γίνονται με επαγγελματικό τρόπο, τα μέλη της ομάδας μπορούν να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους, έτσι ώστε οι συνεργάτες τους να είναι πιο παραγωγικοί και οι leaders πιο ενημερωμένοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − ten =