αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Μύκονος γεμίζει με 40 ασύρματες κάμερες της αστυνομίας

Η Μύκονος γεμίζει με 40 ασύρματες κάμερες της αστυνομίας

Επιχειρησιακό κέντρο στη Μύκονο και κάμερες ασφαλείας σε όλο το «νησί των ανέμων» ετοιμάζεται να εγκαταστήσει η ελληνική Αστυνομία με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας αλλά και την αποτροπή της κατά την τουριστική περίοδο, όπως αποκάλυψε στο OPEN TV η Μίνα Καραμήτρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 40 ασύρματες κάμερες θα τοποθετηθούν σε όλο το νησί και  θα δίνουν εικόνα σε κέντρο επιχειρήσεων σαν αυτό της ΓΑΔΑ, που θα δημιουργηθεί στο επιχειρησιακό κέντρο στη Μύκονο. Οι κάμερες θα ξεκινούν από το λιμάνι και σε κεντρικά σημεία και σε περιφερειακές οδικές αρτηρίες, ενώ ήδη οι κολώνες έχουν αρχίσει να τοποθετούνται. 

Το κέντρο επιχειρήσεων, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο πιστοποιημένα άτομα, θα βρίσκεται στο ισόγειο του Α.Τ, σε 30 τ.μ, και μέσα από τις οθόνες που θα διαθέτει, οι αστυνομικοί θα κατευθύνουν σε όλο το νησί τις αστυνομικές μονάδες. 

Επιπλέον, οι ασύρματοι των αστυνομικών στη Μύκονο θα λειτουργούν με κρυπτογραφημένο σύστημα. Στόχος της ΕΛ.ΑΣ να μην καταγραφούν και φέτος αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας, όπως ξυλοδαρμοί και ληστείες, που αμαυρώνουν την τουριστική εικόνα του νησιού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =