αρχικηVIRALΗ «κραυγή χιλίων πτωμάτων»: Επιστήμονες έφτιαξαν τον πιο τρομακτικό ήχο στον κόσμο (Ηχητικό)

Η «κραυγή χιλίων πτωμάτων»: Επιστήμονες έφτιαξαν τον πιο τρομακτικό ήχο στον κόσμο (Ηχητικό)

Επιστήμονες έφτιαξαν «τον πιο τρομαχτικό ήχο στον κόσμο» και αναπαράγεται μέσω μια σφυρίχτρας. Θυμίζει την «κραυγή χιλίων πτωμάτων» και ονομάζεται Aztec Death Whistle. Οι σφυρίχτρες που έβγαζαν αυτόν τον θόρυβο είχαν σχήμα κρανίου και μία από αυτές βρέθηκε στο Μεξικό στα τέλη της δεκαετίας του 1990 μαζί με έναν σκελετό.

Πιστεύεται πως η σφυρίχτρα χρησιμοποιούταν από τους Αζτέκους πριν τις θυσίες σε τελετές, με σκοπό να τιμήσουν τον θεό του ανέμου, Ethecatl.

Όπως εξηγεί η Daily Mail, στον μύθο της δημιουργίας των Αζτέκων, δύο θεοί συγκεντρώθηκαν σε μια φωτιά θυσίας και έγιναν ο ήλιος και το φεγγάρι, αλλά ήταν ακίνητοι μέχρι που ο Ehecatl φύσηξε πάνω τους.

Ο σκελετός πιθανόν να θάφτηκε μαζί με τη σφυρίχτρα ώστε να τρομάξει τα κακά πνεύματα. Επίσης, το «εργαλείο» μπορεί να χρησιμοποιούνταν και στα πεδία μάχης από πολεμιστές για να απομακρύνουν τους εχθρούς. Μερικά από αυτά έχουν μια μπάλα μέσα στο θάλαμο, συχνά κατασκευασμένη από φελλό, η οποία αναπηδά και παραμορφώνει τον ήχο.

Ένα βίντεο με τον ήχο μίας 3D-εκτυπωμένης σφυρίχτρας δημοσιεύτηκε από το Action Lab, ένα εκπαιδευτικό κανάλι στο YouTube αφιερωμένο στην εκτέλεση επιστημονικών πειραμάτων.

Ακούστε τον τρομακτικό ήχο:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − ten =