αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορία του «μικρού» που δεν ήθελε να αργεί στο σχολείο και τελικά έφτιαξε μια εταιρία 30 εκατ. δολαρίων

Η ιστορία του «μικρού» που δεν ήθελε να αργεί στο σχολείο και τελικά έφτιαξε μια εταιρία 30 εκατ. δολαρίων

Η αλήθεια είναι πως ο Mike Radenbaugh (στο κέντρο της φωτο) δεν είχε πρόθεση να στήσει μία επιχείρηση δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Έπρεπε, απλώς, να πάει στο σχολείο στην ώρα του!

Στα 15 του χρόνια άρχισε να φοιτά το 2015 σε ένα γυμνάσιο 17 μίλια από το σπίτι του, το οποίο βρισκόταν σε μία μικρή πόλη έξω από την Καλιφόρνια. Τα δρομολόγια των λεωφορείων δεν τον βόλευαν και το ποδήλατό του δεν ήταν αξιόπιστο για μία τέτοια διαδρομή (περίπου 35 μιλίων καθημερινά).

Έτσι, άρχισε να ψάχνει τρόπους για να τροφοδοτήσει το ποδήλατό του με ενέργεια. Γράφτηκε σε ένα online φόρουμ, άρχισε να διαβάζει, να αγοράζει εξαρτήματα και να κάνει διάφορες απόπειρες. Έξι μήνες αργότερα, κατάφερε να φτιάξει αυτό που ονόμασε «Franken-bike» και έμοιαζε λίγο-πολύ με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Δέκα χρόνια μετά, το 2015, πτυχιούχος πανεπιστημίου πλέον, αποφάσισε μαζί με δύο παλιούς του συμφοιτητές να ιδρύσει μία startup εταιρεία που θα κατασκευάζει και θα πουλά ηλεκτρικά ποδήλατα, όπως σημειώνει το Enikonomia.gr.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 28 υπαλλήλους, έχει έδρα στο Σιάτλ, και πουλά δεκάδες χιλιάδες ποδήλατα κάθε χρόνο. Οι πωλήσεις το 2016 άγγιξαν τα 7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για το 2017 εκτιμάται πως θα τετραπλασιαστούν και θα φτάσουν τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =