αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ελλάδα ετοιμάζει ειδική βίζα για digital νομάδες

Η Ελλάδα ετοιμάζει ειδική βίζα για digital νομάδες

Σημαντική παρουσία στο πεδίο των digital νομάδων φαίνεται πως θέλει να έχει η Ελλάδα. Ανάμεσα σε άλλες κινήσεις που αναμένεται να κάνει, φαίνεται μάλιστα να ετοιμάζει και μια ειδική βίζα για τέτοιους remote εργαζόμενους.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, «οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα οργανωμένο και ταυτόχρονα θελκτικό περιβάλλον για τη μαζική έλευση ανθρώπων που επιλέγουν την τεχνολογικά προηγμένη αυτή μορφή εργασίας».

Η θέσπιση άδειας διαμονής ειδικού σκοπού, «μια ψηφιακή βίζα», όπως τη χαρακτηρίζει, «θα συνδυαστεί και με φορολογικές διευκολύνσεις που θα οδηγήσουν κατ’ επέκταση σε πιο μόνιμες επενδύσεις», τονίζει ο κ. Μηταράκης, διευκρινίζοντας ότι οι δικαιούχοι της νέας αυτής βίζας θα πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια, κυρίως εισοδηματικά.

«Η νομοθετική πρωτοβουλία θα έχει ως αποτέλεσμα την εισροή τεχνογνωσίας, οικονομικού και διανοητικού κεφαλαίου στη χώρα μας», όπως εκτιμά ο υπουργός Μετανάστευσης.

Είναι μια κίνηση προς την κατεύθυνση, ωστόσο μένουν ακόμα αρκετά να γίνουν. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα σε πρόσφατη έρευνα που έκανε η βρετανική circleloop βρέθηκε στην 50η θέση ανάμεσα σε 85 χώρες, σε ότι αφορά το πόσο ελκυστική είναι στους ψηφιακούς νομάδες. Για να προκύψει το τελικό ranking λήφθηκαν υπόψη μια σειρά από στοιχεία όπως το κόστος και η ταχύτητα του ίντερνετ, ο Παγκόσμιο Δείκτη Ευτυχίας, αλλά και το κόστος για να ενοικιάσεις ένα διαμέρισμα στην εκάστοτε τοποθεσία.

Μάλιστα η Ελλάδα στο εν λόγω ranking είναι κάτω από χώρες όπως η Κολομβία, το Βιετνάμ, η Μαλαισία, η Ουρουγουάη αλλά και η Τουρκία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − twelve =