αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ ΑΑΔΕ δημιουργεί ειδικό τμήμα ερευνών για όσους έχουν εισοδήματα από τα social media και δεν τα δηλώνουν

Η ΑΑΔΕ δημιουργεί ειδικό τμήμα ερευνών για όσους έχουν εισοδήματα από τα social media και δεν τα δηλώνουν

Υπάρχουν πλέον αρκετοί άνθρωποι που έχουν χτίσει το δικό τους κοινό στα social media, αναρτούν υλικό, και βγάζουν χρήματα από αυτή την δραστηριότητα τους. Κυρίως μέσα από διαφημιστικές συμφωνίες. Αυτό είναι λίγο- πολύ γνωστό.

Τώρα φαίνεται ότι οι Αρχές στην Ελλάδα ξεκινούν να… ξεψαχνίζουν τέτοιες περιπτώσεις για να δουν πόσοι από αυτούς τους social influencers δηλώνουν τα έσοδα που έχουν μέσω των social media και πόσοι πάνε στα… «μαύρα».

Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ έφτιαξε ειδικό τμήμα ερευνών, που θα ελέγχει τις οικονομικές δραστηριότητες σε Facebook, Twitter, Instagram και άλλες πλατφόρμες, των προσώπων που δεν έχουν κάνει έναρξη εργασιών, δεν έχουν βιβλία και δεν δηλώνουν τα έσοδά τους.

Στο μικροσκόπιο των ελέγχων μπαίνουν και όσοι κάνουν πωλήσεις προϊόντων μέσω των social media ή της Google, και ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες χωρίς να έχουν προβεί σε δηλώσεις έναρξης εργασιών, χωρίς να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία και, συνακόλουθα, χωρίς να δηλώνουν τον τζίρο που πραγματοποιούν από τις πωλήσεις των προϊόντων τους και τα καθαρά τους κέρδη.

Εχουν πληθύνει οι περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής από εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν φυσική παρουσία, αλλά πωλούν προϊόντα μέσω σελίδων που είναι ενταγμένες στο Facebook ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμη και μέσω ιστοσελίδων που λειτουργούν αυτόνομα ως e-shop. Οι τιμές πώλησης των προϊόντων οι οποίες αναφέρονται σ’ αυτές τις σελίδες είναι ιδιαίτερα δελεαστικές και οι πωλητές, μέχρι να εντοπιστούν από την ΑΑΔΕ, καταφέρνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα να πραγματοποιούν αδήλωτες και αφορολόγητες πωλήσεις… κάτω από το «ραντάρ» των αρμοδίων φορολογικών αρχών. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, τα προϊόντα που πωλούν έχουν έρθει παράνομα στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =