αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά business projects που μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Και να βγάλεις χρήματα

Επτά business projects που μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Και να βγάλεις χρήματα

Είναι ένας δρόμος που ακολουθούν πλέον πολλοί άνθρωποι. Ξεκινούν ένα business project ή μια επιχειρηματική δραστηριότητα γενικότερα, από το δωμάτιο του σπιτιού τους. Όπως έχουμε ξανά πει, κάπως έτσι ξεκίνησε και το It’s Possible, από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Μπορείς να ξεκινήσεις παράλληλα με την πρωινή δουλειά σου ή να μπεις full time στο νέο project σου. Το σίγουρο είναι ότι μπορείς να ξεκινήσεις, με μόνο εργαλείο το laptop και το smartphone σου, και να βγάλεις χρήματα. Παρακάτω ακολουθούν 7 συγκεκριμένες ιδέες.

1# Φτιάξε ένα site/blog. Μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και αύριο. Στόχος; Να πιάσεις μια καλή επισκεψιμότητα σε βάθος χρόνου και να έχεις έσοδα από διαφημίσεις. Όλα αυτά με μόνο εργαλείο το laptop σου και φυσικά ένα καλό wifi.

2# Airbnb. Η «μανία» έχει έρθει για να μείνει και στην Ελλάδα. Αν έχεις κάποιο ακίνητο σε κάποια τουριστική περιοχή (και όχι μόνο), ξέρεις τι πρέπει να κάνεις: Να το αναρτήσεις στο Airbnb και να φιλοξενείς τουρίστες. Τα έσοδα μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερα από τον μέσο μισθό στην Ελλάδα.

3# Βιντεοπαιχνίδια. Μπορεί να σου φαίνεται αστεία σαν ιδέα, αλλά το επαγγελματικό gaming έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστική η περίπτωση του 16χρονου Kyle «Bugha» Giersdorf. Ο οποίος βγήκε πρώτος στον solo διαγωνισμό Fortnite World Cup που έγινε πρόσφατα και κέρδισε 3 εκατ. δολάρια. Εντάξει, εμείς θα είμαστε χαρούμενοι και με λιγότερα χρήματα.

4# Vlogging. Το vlogging, τα βιντεάκια δηλαδή είναι ένας καλός τρόπος για να βγάλει κανείς χρήματα από το σπίτι του. Οι πετυχημένοι vloggers μπορούν να εξασφαλίσουν έναν πολύ καλό μισθό μόνο με τα βιντεάκια τους. H λογική και εδώ απλή: Φτιάχνεις βίντεο, προσπαθείς να μαζέψεις views, μετά κλείνεις deals με brands. Πλατφόρμες όπως το YouTube ή τα social media μπορούν να σε βοηθήσουν.

5# Πωλητής στο Amazon: Τι θα έλεγες να μπεις στην μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο; Δεδομένης της δημοτικότητας του ιστότοπου, μπορείς να εκμεταλλευτείς ένα τεράστιο όγκο επισκεψιμότητας. Πολλοί καταναλωτές είναι έτοιμοι να αγοράσουν όταν επισκέπτονται το Amazon. Απλά διάλεξε την κατηγορία στην οποία θέλεις να δραστηριοποιηθείς, και μετά όλα θα λάβουν τον δρόμο τους. Θυμήσου και την ιστορία του 28χρονου που αγοράζει αντικείμενα, τα μεταπωλεί στο Amazon και σήμερα έχει μια επιχείρηση με έσοδα 200.000 δολαρίων τον μήνα.

6# Σύμβουλος διαφημίσεων στο Facebook: To Facebook πλέον αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο κομμάτι της ιντερνετικής διαφήμισης. Η πλατφόρμα έδωσε την δυνατότητα ακόμα και στις μικρές επιχειρήσεις να προβληθούν, με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό. Βοηθώντας τις επιχειρήσεις να κάνουν καμπάνιες στο Facebook, είναι ένας καλός τρόπος για να βγάλεις χρήματα. Βέβαια, εδώ χρειάζονται και τεχνικές γνώσεις. Ενώ χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση της κάθε καμπάνιας, έτσι ώστε να μπορέσεις να καταλάβεις το πως και πότε πρέπει να προωθηθεί κάθε προιόν. Αν θέλεις πάντως να γίνεις έναας τέτοιος σύμβουλος, μπορείς επίσης να το κάνεις από το δωμάτιο του σπιτιού σου.

7# Γίνε μέρος του οικοσυστήματος των ψηφιακών νομισμάτων: Ναι, τα ψηφιακά νομίσματα έχουν γίνει μόδα. Ο καθένας σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να κάνει διεθνείς συναλλαγές χωρίς να ανησυχεί για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες ή τις κρατήσεις σε τράπεζες. Εδώ υπάρχουν και επιχειρηματικές ευκαιρίες όμως. Μια δημοφιλής επιλογή, είναι να γίνεις cryptocurrency miner. Με απλά λόγια, να κάνεις «εξόρυξη» Bitcoin ή άλλου ψηφιακού νομίσματος από το σπίτι σου. Χρησιμοποιώντας ένα PC. Θα πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο, ότι τα πράγματα εδώ δεν είναι εύκολα. Το μπάτζετ για να ξεκινήσεις είναι αρκετά υψηλό. Ενώ θα πρέπει να επιλέξεις τον σωστό τεχνικό εξοπλισμό, το λογισμικό και το Bitcoin wallet. Πρέπει επίσης να πραγματοποιείς τακτικές αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό σου- πάντα κοιτώντας το πως πορεύεται η αγορά των ψηφιακών νομισμάτων.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =