αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπτά σωτήριες συμβουλές για όσους ψάχνουν φοιτητικό σπίτι

Επτά σωτήριες συμβουλές για όσους ψάχνουν φοιτητικό σπίτι

Μια διαδρομή έφτασε στο τέλος της, μια άλλη ξεκινά. Οι βάσεις βγήκαν και όσοι (πρώην) μαθητές πέρασαν σε κάποια σχολή ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν τα σχέδια τους. Μια από τις πρώτες κινήσεις φυσικά, είναι η αναζήτηση φοιτητικού σπιτιού, αν κάποιος έχει περάσει σε διαφορετική πόλη από την έδρα του. Η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωση της παραθέτει 7 συμβουλές για όσους ξεκινήσουν την αναζήτηση αυτές τις ημέρες.

1.Μην πανικοβάλλεστε, σπίτια υπάρχουν για όλους! Δεν χρειάζεται να μισθώσετε κατοικία από την πρώτη στιγμή, ούτε τα μαθήματα αρχίζουν την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων!!

2.Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, (σύνηθες λάθος των γονέων…)! Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω, υπάρχουν πολλά σπίτια που σας περιμένουν, ανακαλύψτε τα!

3.Οργανώστε την αναζήτησή σας και μην σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε. Αν σας ζητήσουν μίσθωμα που υπερβαίνει τα οικονομικά σας, μη το δεχτείτε, γιατί θα βρείτε σίγουρα αυτό που ζητάτε λίγο παραπέρα!

4.Οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σας φοιτητές, σε δυάρια, τριάρια και γενικά μεγάλα διαμερίσματα, τα οποία σήμερα ενοικιάζονται πολύ φτηνότερα από τα μικρότερα.

5. Ελέγξτε προσεκτικά και χωρίς βιασύνη το σπίτι που βρήκατε καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό. Αν είναι βράδυ ζητείστε να το δείτε και με το φως της ημέρας.

6.Συμπληρώστε και υπογράψτε έγγραφο μισθωτήριο, τόσο σεις όσο και ο ενδιαφερόμενος γονέας σας, αλλά προσοχή, μην καταβάλετε ποτέ μισθώματα ή προκαταβολές αν δεν βεβαιωθείτε ότι αυτός που σας τα ζητά είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζετε.

7. Μακρυά από τα δήθεν “γραφεία πληροφοριών”, τα οποία υπόσχονται ότι αν τους προκαταβάλλετε κάποιο ποσό, θα σας βρούν αμέσως σπίτι όπως το θέλετε! Τις περισσότερες φορές οι “πληροφορίες” τους είναι παρωχημένες και χωρίς καμιά αξία. Γενικά μη προκαταβάλετε σε κανένα οποιοδήποτε ποσό ως αμοιβή, πριν υπογράψετε μισθωτήριο και παραλάβετε το σπίτι!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − six =