αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπίσημο: Η Βρετανία πέταξε την Huawei εκτός των δικτύων 5G της

Επίσημο: Η Βρετανία πέταξε την Huawei εκτός των δικτύων 5G της

Εκτός των 5G δικτύων κινητής τηλεφωνίας της Αγγλίας τέθηκε και επίσημα η Huawei, με την αγγλική κυβέρνηση να επιβεβαιώνει τα σενάρια των τελευταίων ημερών.

«Ως μια δύσκολη απόφαση, αλλά σωστή για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, την εθνική ασφάλεια και την οικονομία» χαρακτήρισε το σημερινό αποκλεισμό της Huawei από τα 5G δίκτυα, ο Άγγλος Υπουργός, αρμόδιος για την ψηφιακή οικονομία, Oliver Dowden.

Η σημερινή απόφαση αναφέρει ότι από το τέλος του 2020 οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δεν θα μπορούν να προμηθευτούν εξοπλισμό της Huawei για τα 5G δίκτυα που αναπτύσσουν και επιπρόσθετα θα πρέπει να προβούν στην αφαίρεση όλου του υφιστάμενου εξοπλισμού, προερχόμενου από την κινεζική εταιρεία, μέχρι το 2027. Ως προς το δεύτερο σημείο η αγγλική κυβέρνηση προχώρησε σε μια μέση λύση, καθώς οι προηγούμενες πληροφορίες ήθελαν πιο στενό το χρονικό παράθυρο (2025), με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να ζητούν παράταση μέχρι το 2030.

Επιπρόσθετα, όπως μεταδίδει το Reuters, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα λάβουν την εντολή να σταματήσουν να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei και στα σταθερά δίκτυα οπτικής ίνας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η απόφαση αυτή αποτελεί μια τεράστια ήττα για τη Huawei, η οποία βλέπει μια τεράστια αγορά να της φεύγει μέσα από τα χέρια, με τις ευρωπαϊκές Ericsson και Nokia να καλούνται να καλύψουν το κενό που δημιουργείται. Ταυτόχρονα, όπως έχουν ήδη προειδοποιήσει οι εταιρείες κινητής μια τέτοια απόφαση όπως η σημερινή είναι δεδομένο ότι θα καθυστερήσει την ανάπτυξη των 5G δικτύων. Οι εξελίξεις όμως και στην ίδια τη Huawei είναι άμεσες, αφού ο πρόεδρος της εταιρείας στην Αγγλία φέρεται να έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του.

Πηγή: deasy.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 1 =