αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπίσημο: Αυτές είναι οι νέες τιμές στα ταξί (Πίνακας)

Επίσημο: Αυτές είναι οι νέες τιμές στα ταξί (Πίνακας)

Σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε η ταρίφα στα ταξί ανεβαίνει στα 4 ευρώ από τα 3,16 ευρώ που ήταν πριν.

Όπως αναφέρει και επίσημα το ΦΕΚ καθορίζεται για τα Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα ΤΑΞΙ όλης της χώρας ενιαίο τιμολόγιο για τις έδρες ενιαίες διοικητικές μονάδες και για τις έδρες διοικητικές μονάδες της λοιπής χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) ποσοστού 13%, ως αποτυπώνεται στον κάτωθι πίνακα:

times

Περιληπτικά:

η ελάχιστη χρέωση ανεβαίνει στα 4 ευρώ
η σημαία θα ξεκινά από το 1,80
το χιλιόμετρο πάει στο 0,90 για τη μονή ταρίφα και στο 1,25 για τη διπλή
η αναμονή πάει στα 15 ευρώ

2. Το κόμιστρο για τη διαδρομή Αεροδρόμιο-Κέντρο Αθήνας του πίνακα της παρ. 1 αφορά τις κάτωθι διαδρομές που εκτελούνται από ΕΔΧ αυτοκίνητα-ΤΑΞΙ:

α. Διαδρομή Α’:
Έναρξη: Εντός του δακτυλίου, που σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί Αλεξάνδρας-Ζαχάρωφ-Μεσογείων-Φειδιππίδου-Μιχαλακοπούλου-Σπύρου Μερκούρη-Βρυάξιδος-Υμηττού-Ηλ. Ηλιού-Α. Φραντζή-Λ. Συγγρού-Χαμοστέρνας-Πειραιώς-Ιερά Οδός-Κωνσταντινουπόλεως-Αχιλλέως-πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου-Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)-Αλεξάνδρας (συμπεριλαμβανομένων και των αναφερομένων λεωφόρων-οδών) και
Τέλος: Στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος».

β. Διαδρομή Β’:
Έναρξη: Από το διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος» και
Τέλος: Εντός του δακτυλίου, που σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί Αλεξάνδρας-Ζαχάρωφ-Μεσογείων-Φειδιππίδου-Μιχαλακοπούλου-Σπύρου Μερκούρη-Βρυάξιδος-Υμηττού-Ηλ. Ηλιού-Α. Φραντζή-Λ. Συγγρού-Χαμοστέρνας-Πειραιώς-Ιερά Οδός-Κωνσταντινουπόλεως-Αχιλλέως-πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου-Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)-Αλεξάνδρας. (συμπεριλαμβανομένων και των αναφερομένων λεωφόρων-οδών).

3. Το κόμιστρο για τη διαδρομή Αεροδρόμιο-Κέντρο Καβάλας του πίνακα της παρ. 1 αφορά τις κάτωθι διαδρομές που εκτελούνται από Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα-ΤΑΞΙ: Διαδρομή με σημείο έναρξης τον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και τέλος οποιοδήποτε σημείο της Δ.Ε. Καβάλας που περικλείεται εντός της περιοχής που οριοθετείται από το τέρμα της οδού Νυρεμβέργης (Δημοτικά Κοιμητήρια), το τέρμα της οδού Τενέδου, την Περιμετρική οδό, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο και την Ιερά Μονή του «ΑΓΙΟΥ ΣΙΛΑ», και αντίστροφα.

4. Το κόμιστρο για τη διαδρομή Αεροδρόμιο-Κέντρο Θεσσαλονίκης του πίνακα της παρ. 1 αφορά τις κάτωθι διαδρομές που εκτελούνται από Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα-ΤΑΞΙ: Διαδρομή με σημείο έναρξης τον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και σημείο λήξης οποιοδήποτε σημείο στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης που περικλείεται εντός της περιοχής που οριοθετείται από τις οδούς Αγίας Σοφίας-Ολυμπιάδος-Ηφαιστίωνος-Αγίου Δημητρίου-Δραγουμάνου-Μαργαροπούλου-Αγίων Πάντων-Γιαννιτσών-Στ. Βουτυρά-Σταθμού-Καρατάσου-Ναυάρχου Κουντουριώτου-Λεωφόρο Νίκης, και αντίστροφα.

5. Μεταφορά επιβάτη κατόπιν προμίσθωσης (είτε άμεση είτε σε προσυμφωνημένη ώρα εκκίνησης) από 0 έως 5,65 ευρώ.

6. Σε περίπτωση που οι τιμές ΦΠΑ σε ορισμένες περιοχές είναι διαφορετικές από το ποσό του 13% οι τιμές του πίνακα του παρόντος άρθρου διαμορφώνονται ανάλογα.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =