αρχικηVIRALΔεν βάζεις αλυσίδες; Στη Νορβηγία… σε διώχνουν από τη χώρα

Δεν βάζεις αλυσίδες; Στη Νορβηγία… σε διώχνουν από τη χώρα

Οι αρχές της Νορβηγίας απέλασαν οδηγό νταλίκας, τον οποίο σταμάτησε η Αστυνομία δύο φορές μέσα σε μία ώρα, διότι οδηγούσε χωρίς τις υποχρεωτικές αλυσίδες στο όχημά του, κοντά σε μία πόλη βορείως του Αρκτικού Κύκλου.

Στον οδηγό απαγορεύτηκε να επιστρέψει στη Νορβηγία για τα επόμενα δύο χρόνια. Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Νορβηγικής Αστυνομίας, ο οδηγός ”αγνόησε τις συνθήκες, γεγονός το οποίο τον κάνει πολύ επικίνδυνο”.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν για πρώτη φορά τη νταλίκα ενώ κατευθυνόταν στο κέντρο της πόλης Τρόμσο και τον διέταξαν να βάλει αλυσίδες στο όχημα. Λίγη ώρα αργότερα, άλλοι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για δεύτερη φορά, σε μία κοντινή γέφυρα.

Στη Νορβηγία, οι αλυσίδες είναι υποχρεωτικές για όλα τα βαρέα οχήματα, από τα μέσα Νοεμβρίου έως το τέλος Μαρτίου, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, το γεγονός ότι η νταλίκα δεν έφερε τις απαραίτητες αλυσίδες, ήταν αρκετό για να στηριχθεί η υπόθεση της απέλασης του ξένου οδηγού της. Το όνομα και η εθνικότητά του δεν ανακοινώθηκαν.

Εκτός από την απέλαση, ο ξένος οδηγός έφαγε και πρόστιμο 1.000 ευρώ και οδηγήθηκε εκτός Νορβηγίας στις 10 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =