αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔεκτή έγινε η προσφυγή των κατοίκων για το 9όροφο κτίριο που έκρυβε την Ακρόπολη

Δεκτή έγινε η προσφυγή των κατοίκων για το 9όροφο κτίριο που έκρυβε την Ακρόπολη

«Μπλόκο» από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην ανέγερση ξενοδοχείου εννέα ορόφων και την επισκευή διώροφου διατηρητέου κτιρίου στην συμβολή των οδών Τσάμη Καρατάσου και Μισαραλιώτου.

H προσφυγή που είχαν κάνει κάτοικοι της περιοχής Μακρυγιάννη στο Συμβούλιο της Επικρατείας έγινε δεκτή για τυπικούς λόγους.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, με την απόφαση της η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (2103/2019) δικαίωσε κατοίκους της περιοχής που ζητούσαν να ακυρωθεί η προέγκριση της συγκεκριμένης οικοδομικής άδειας για την ανέγερση εννεαώροφου ξενοδοχείου με τρία υπόγεια και δώμα, καθώς και την επισκευή διώροφου διατηρητέου κτιρίου στην συμβολή των οδών Τσάμη Καρατάσου και Μισαραλιώτου.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 2103/2019 απόφασή της έκανε δεκτή σε ορισμένα σημεία την αίτηση των 14 περιοίκων της περιοχής του Μακρυγιάννη και ακύρωσε για τυπικούς λόγους τη σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας.

Πριν τη προέγκριση της οικοδομικής άδειας είχε χορηγηθεί έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού, μετά από γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ. Ομως μετά τις αντιδράσεις η έγκριση αυτή ανακλήθηκε, μετά νεώτερη γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ., για λόγους νομιμότητας.

Κατόπιν αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν την προέγκριση της οικοδομικής άδειας, καθώς κρίθηκε ότι είχε «απωλέσει το νόμιμο έρεισμά της».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + twenty =