αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑύξηση μετοχικού κεφαλαίου και νέες επενδύσεις για την Green Cola

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και νέες επενδύσεις για την Green Cola

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 2 εκατ. ευρώ με την αποκλειστική συνεισφορά των σημερινών μετόχων της προχώρησε η Green Cola. Μέσω και αυτής της ένεσης ρευστότητας θα χρηματοδοτηθούν τα σχέδια περαιτέρω επέκτασης στις αγορές του εξωτερικού την περίοδο 2019-2022 και η ενίσχυση του μεριδίου της εταιρείας στην εγχώρια αγορά μέσω και της τοποθέτησης νέων αναψυκτικών με γεύσεις.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της εξωστρέφειας, ο στόχος που τίθεται για την προσεχή τριετία είναι οι πωλήσεις εκτός Ελλάδας να αποτελέσουν το 50% του συνολικού της τζίρου από 10% που είναι σήμερα. Η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνά τη δυνατότητα εισόδου στην αγορά του Μαρόκου, μέσω συνεργασιών για την ανάπτυξη της παραγωγής εκεί από τοπικό εμφιαλωτή, μοντέλο το οποίο εφαρμόζει ήδη στην Ισπανία, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Σήμερα η Green Cola βρίσκεται σε 22 χώρες είτε με εξαγωγές που πραγματοποιούνται απευθείας από την Ελλάδα είτε μέσω συνεργασίας με τοπικούς εμφιαλωτές.

Πιο πρόσφατη συνεργασία αυτού του τύπου ήταν αυτή που είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο του 2017 και αφορούσε τη συμφωνία ανάμεσα στην Green Cola και την Ocean Holding Group για τη δημιουργία εταιρείας που θα αναλάμβανε την εμπορία και τη διανομή της Green Cola στη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν, με προοπτική, στη συνέχεια, δημιουργίας παραγωγικής μονάδας στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει πιλοτικά η παραγωγή των αναψυκτικών όχι όμως σε μονάδα στη Σαουδική Αραβία, αλλά στο γειτονικό της Ομάν.

Στην εγχώρια αγορά, η εταιρεία επιδιώκει διεύρυνση του συνολικού της μεριδίου στα αναψυκτικά μέσω της τοποθέτησης τεσσάρων νέων αναψυκτικών (πορτοκαλάδα με και χωρίς ανθρακικό, λεμονάδα και βυσσινάδα) με το σήμα μάλιστα green και όχι BLE, καθώς το πρώτο είναι το πλέον αναγνωρίσιμο.

Την υλοποίηση του πλάνου για την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ενισχύσει οργανωτικά ο κ. Βασίλης Ανδρικόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Green Cola, o οποίος τα τελευταία χρόνια έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της Diageo, της Φιξ και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, της Noval Property της Βιοχάλκο, του ηλεκτρονικού σούπερ μάρκετ Yoda (σ.σ. μέτοχος του οποίου είναι ο κ. Γιάννης Χήτος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Green Cola), ενώ για την ανάπτυξη των χωρών του εξωτερικού νέο ρόλο αναλαμβάνει ο Τζιανπιέρο Πατσανέζε, πρώην διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco.

Το 2017 έκλεισε για την Green Cola με κύκλο εργασιών 18 εκατ. ευρώ έναντι 13,4 εκατ. ευρώ το 2016.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − four =