αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί που έχουν το «άγγιγμα του Μίδα»: Oι 25 κορυφαίοι venture capitalists της Ευρώπης

Αυτοί που έχουν το «άγγιγμα του Μίδα»: Oι 25 κορυφαίοι venture capitalists της Ευρώπης

Είναι οι άνθρωποι που ότι αγγίζουν γίνεται… χρυσός. Παρακάτω θα δεις τους 25 επενδυτές της ευρωπαϊκής εκδοχής της «λίστας του Μίδα». Είναι η κατάταξη με τους κορυφαίους venture capitalists στην Ευρώπη και στο Ισραήλ.

Στην κατάταξη του 2020, ο Jan Hammer διατηρεί για τρίτη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση, χάρη σε μια σημαντική επένδυση στην Adyen, την ολλανδική εταιρεία πληρωμών που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2018. Είναι ένας από τους τρεις partners της εταιρείας Index Ventures που κατέκτησαν μια θέση στη φετινή λίστα, μια επίδοση που έχει πετύχει μόνο η Accel, με κορυφαία την Sonali De Rycker, η οποία επιστρέφει στο Νο. 2 για δεύτερο συνεχόμενο έτος. Στο σύνολό της, η φετινή κατάταξη αποδείχτηκε δύσκολο να αλλάξει σύνθεση. Μόνο δύο νεοεισερχόμενοι εμφανίζονται στη λίστα: ο Gil Dibner, επενδυτής της Angular Ventures με διπλή έδρα στο Λονδίνο και το Τελ Αβίβ και ο Johan Brenner, ο επιχειρηματίας που μετατράπηκε σε επενδυτή με έδρα τη Στοκχόλμη και βρίσκεται πίσω από εταιρείες όπως η Klarna και η εταιρεία πληρωμών iZettle. Ένα γνώριμο πρόσωπο από τη λίστα του 2018, ο Harry Nelis της Accel, επανήλθε στην ελίτ μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Στις κορυφαίες εταιρείες της λίστας περιλαμβάνονται οι Index Ventures (3 επενδυτές στη λίστα), η Αccel (3), η Creandum (2), η LocalGlobe (2) και η Seedcamp (2).

Καταρτισμένη σε συνεργασία με την TrueBridge Capital Partners ή ευρωπαϊκή Λίστα του Μίδα είναι μια λίστα βασισμένη σε δεδομένα που αναγνωρίζει τους επενδυτές σε startups που έχουν κάνει τα μεγαλύτερα και γενναιότερα στοιχήματα, από IPOs υψηλού προφίλ έως μονόκερους που παραμένουν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η λίστα μετρά τις επενδύσεις στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν αντλήσει χρηματοδότηση στη βάση αποτίμησης τουλάχιστον $200 εκατ. ή έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο ή έχουν εξαγοραστεί για τουλάχιστον 100 εκατ. δολ. την τελευταία πενταετία.

Η λίστα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 10 =