αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τους Venture Capitalists»: Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας εξηγεί

«Γιατί δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τους Venture Capitalists»: Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας εξηγεί

Ενώ η χρηματοδότηση είναι ένα από τα πράγματα που γυρνούν στο μυαλό κάποιου νέου επιχειρηματία, αξίζει τώρα να δούμε την άλλη πλευρά. Την οποία παραθέτει ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Sageworks, Brian Hamilton. Ο ίδιος έχει μεγάλη εμπειρία στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Σε άρθρο του στο αμερικανικό Entrepreneur.com, μιλά για τους 3 λόγους που δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τους Venture Capitalists.

1- Δεν έχουν βαθιά γνώση της λειτουργίας μιας επιχείρησης ή μιας βιομηχανίας: Οι επιχειρηματίες χρειάζονται βαθιές γνώσεις πάνω σε ένα project ή μια βιομηχανία για να πετύχουν. Από την άλλη, οι επενδυτές έχουν συνήθως μόνο θεωρητικές γνώσεις πάνω στη business δουλειά. Πάντα έχουν… κάτι να πουν, όμως στην πραγματικότητα δεν μπορούν να δώσουν ουσιαστική καθοδήγηση. Οι καλοί επενδυτές, που σίγουρα υπάρχουν, ξέρουν πότε να ακούσουν και πότε να μιλήσουν.

2- Λίγοι από αυτούς έχουν αναπτύξει μια επιχείρηση από το μηδέν: Πολλοί επενδυτές υπερηφανεύονται για τα ΔΣ στα οποία έχουν συμμετάσχει. Όμως πολλοί λίγοι από αυτούς έχουν ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση από το μηδέν. Πως λοιπόν θα δώσεις συμβουλές σε έναν startupper, όταν δεν έχεις βιώσει ο ίδιος αυτό το στάδιο;

3- Οι περισσότεροι Venture Capitalists καθοδηγούνται από τις τάσεις και τα trends: «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι δημοφιλής τώρα. Θα επενδύσω σε αυτή». Κάπως έτσι σκέφτονται οι Venture Capitalists, όπως έχει δει ο Brian Hamilton. Πορεύονται σε μεγάλο βαθμό με βάση τις τάσεις. Όμως οι πραγματικά καινοτόμοι επιχειρηματίες δεν ξυπνούν το πρωί, για να αντιγράψουν τι κάνουν οι άλλοι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τάσεις όπως η τεχνητή νοημοσύνη ή το Crowdsourcing είναι απαραίτητα σε λάθος δρόμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =