αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτή είναι η πρώτη φωτογραφία της Γης από το διάστημα. Και τραβήχτηκε πριν από ακριβώς 50 χρόνια

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία της Γης από το διάστημα. Και τραβήχτηκε πριν από ακριβώς 50 χρόνια

Μπορεί σήμερα να βλέπουμε φωτογραφίες ακόμα και από μακρινούς πλανήτες. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν καθόλου δεδομένo πριν μερικές 10ετίες. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η πρώτη φωτογραφία της Γης από το διάστημα τραβήχτηκε πριν από ακριβώς 50 χρόνια. Στις 24 Δεκεμβρίου του 1968 στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) από τους αστροναύτες του Απόλλων 8 που βρίσκονταν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Και είναι η παραπάνω.

«Η αυγή της Γης είναι το σύμβολο του πόσο εύθραυστο είναι το περιβάλλον μας» λέει στην Repubblica ο Ιταλός αστροναύτης Ρομπέρτο Βιτόρι που έχει «πετάξει» τρεις φορές μέχρι τώρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό .

«Αυτή η φωτογραφία της Γης, με γεμίζει με μια αίσθηση λύπης, επειδή έχω δει τη Γη από τον ISS, και από εκεί με θέα το γαλάζιο χρώμα, το οποίο μεταδίδει θετική ενέργεια. Αν μπορώ να ταυτιστώ με το εκείνους που τράβηξαν αυτή τη φωτογραφία, αντιλαμβάνομαι ένα διπλό συναίσθημα, τη μοναξιά του να είσαι τόσο μακριά από το πιο όμορφο μέρος στο ηλιακό σύστημα, τον μπλε πλανήτη μας, αλλά και τη γνώση για τις επιθέσεις που δέχεται το οικοσύστημα» λέει.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =