αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτά είναι τα σημεία κλειδιά στο deal Μαρινόπουλου- Σκλαβενίτη

Αυτά είναι τα σημεία κλειδιά στο deal Μαρινόπουλου- Σκλαβενίτη

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και την Επιτροπή Ανταγωνισμού βρίσκεται η διοίκηση της Σκλαβενίτης, ως στρατηγικός επενδυτής στο εγχείρημα διάσωσης της αλυσίδας Μαρινόπουλος.

Σημείο-“κλειδί”, με βάση το business plan που έχει καταρτιστεί, αποτελεί η επιστροφή στην κανονικότητα των καταστημάτων, όπως αναφέρει το Capital.gr. Αυτό προβλέπει ότι δεν θα ακολουθούνται πολιτικές εκπτώσεων και προσφορών χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότησή τους από τους προμηθευτές. Άλλωστε, η αύξηση του κύκλου εργασιών αναμένεται να επιτευχθεί μέσω της διαδικασίας αναπλήρωσης του αποθέματος στα καταστήματα του νέου ομίλου, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιείται και το επενδυτικό σχέδιο το οποίο προβλέπει πλήρη ανακαίνιση των καταστημάτων.

Μέχρι, φυσικά, να φτάσουμε στις προσφορές, απαιτείται η ομαλοποίηση της τροφοδοσίας του δικτύου και η αλλαγή της ταμπέλας. Σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία των καταστημάτων του δικτύου της πρώην Μαρινόπουλος, αυτή έχει ξεκινήσει και εκτιμάται ότι μέσα στον Νοέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί για το σύνολο του δικτύου.

Αναφορικά με την ταμπέλα, πηγές της αγοράς δεν αποκλείουν η αλλαγή σε κάποια καταστήματα, και δη στα 33 υπερμάρκετ, να γίνει ακόμα και εντός του έτους, φυσικά αφού πρώτα η Σκλαβενίτης λάβει το πράσινο φως από το δικαστήριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κίνηση αυτή συνδέεται, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι η απόφαση θα βγει στις αρχές Δεκεμβρίου, με την επιθυμία του επενδυτή να “πιάσει” την αγορά της περιόδου των Χριστουγέννων, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιείται το 20% των ετήσιων πωλήσεων του κλάδου.

Βέβαια, η “ανάσταση” του δικτύου της Μαρινόπουλος φαντάζει και είναι από μόνη της ένα δύσκολο εγχείρημα. Γιατί, πέρα από τα 380 καταστήματα που αναμένεται να περάσουν στον έλεγχο της Υπεραγορές Σκλαβενίτης (100% θυγατρικής της Σκλαβενίτης), την αλλαγή ταμπέλας του δικτύου της Μαρινόπουλος σε Σκλαβενίτη και το γέμισμα των ραφιών της Μαρινόπουλος, αυτό που θα κρίνει την επόμενη ημέρα είναι η επιστροφή των καταναλωτών.

Πρόκειται για έναν εντελώς αστάθμητο παράγοντα, και αυτό γιατί οι καταναλωτές της Μαρινόπουλος αποτελούσαν από μόνοι τους μια ξεχωριστή κατηγορία. Είναι η μερίδα αυτή των καταναλωτών που ζει, αναπνέει και καταναλώνει με βάση τις προσφορές, οι οποίες έρχονταν εις γνώσιν τους μέσω φυλλαδίων, μπαράζ διαφημιστικών τηλεοπτικών σποτ και καταχωρίσεων και κουπονιών. Και αυτό, όταν η αλυσίδα Σκλαβενίτης, μέχρι στιγμής, δεν ακολουθεί επ’ ουδενί αυτή την πολιτική…

Βέβαια, ελλείψει της Μαρινόπουλος και απουσίας τέτοιας εμπορικής πολιτικής, οι καταναλωτές το τελευταίο εξάμηνο “μεταφέρθηκαν” σε άλλα δίκτυα και “αναγκάστηκαν” να αλλάξουν τις συνήθειές τους. Κάτι που μπορεί να κάνουν πολύ εύκολα εκ νέου, αν το δίκτυο της νέας Μαρινόπουλος, δηλαδή υπό τη Σκλαβενίτης, τους δελεάσει.

Πάντως, οι προωθητικές ενέργειες είναι ένα μέσο το οποίο σκοπεύει να ακολουθήσει η νέα εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, η οποία θα αναλάβει την εξυγίανση της Μαρινόπουλος και των τριών με αυτήν συγγενών εταιρειών. Σύμφωνα με τη στρατηγική, η νέα εταιρεία (βασική και μοναδική μέτοχος της οποίας είναι η Σκλαβενίτης) θα μπορεί να έχει την επιλογή περισσότερων προωθητικών ενεργειών στα καταστήματα της επαρχίας, όπου ο όμιλος Σκλαβενίτη δεν δραστηριοποιείται. Άλλωστε, όσοι γνωρίζουν την αγορά και εμπλέκονται με αυτήν υποστηρίζουν ότι η μάχη θα δοθεί στην επαρχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =