αρχικηVIRALΑυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου

Ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μπορεί να είναι… γεμάτο μικρόβια, όπως εξηγεί η Δρ Primrose Freestone, ανώτερη λέκτορας κλινικής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Leicester, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Όποιος έμεινε στο δωμάτιο πριν από σας άφησε βακτήρια, μούχλα και ιούς σε όλα τα έπιπλα, τα χαλιά, τις κουρτίνες και τις επιφάνειες. Το τι απέμεινε για σας από αυτές τις εναποθέσεις μικροβίων εξαρτάται από το πόσο αποτελεσματικά καθαρίστηκε το δωμάτιο από το προσωπικό του ξενοδοχείου», εξηγεί σε ένα άρθρο της στο The Conversation.

Σύμφωνα με την ίδια, ακόμη και πριν φτάσει κάποιος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, θα περάσει απαραίτητα από ένα hot spot μικροβίων που είναι τα κουμπιά του ανελκυστήρα. «Τα πατούν συνεχώς πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν μικροοργανισμούς στην επιφάνειά τους», εξηγεί η Δρ Freestone.

Τα πιο βρώμικα σημεία στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου:

Κοινές χειρολαβές θυρών
Ποτήρι στο μπάνιο
Τηλεκοντρόλ
Σεντόνια και μαξιλάρια
Στρώμα
Τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι
Μαξιλάρια
Κουρτίνες
Περσίδες
Μηχανή καφέ
Διακόπτης φωτός
Χαλί

Οι κοινές χειρολαβές θυρών μπορούν να φιλοξενούν πολλά μικρόβια, συμπεριλαμβανομένης του ιού της γαστρεντερίτιδας, των αναπνευστικών ιών και ακόμη και του ιού της Covid-19. «Πλύντε τα χέρια σας ή χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών αφού χρησιμοποιήσετε μια λαβή πριν αγγίξετε το πρόσωπό σας ή φάτε ή πιείτε», συμβουλεύει η Δρ Freestone.

Σύμφωνα με την ίδια, ενώ συχνά κάποιος μπορεί να θεωρεί την τουαλέτα ως το πιο βρώμικο μέρος, τα μπάνια τείνουν να καθαρίζονται πιο σχολαστικά και είναι συχνά τα λιγότερο αποικισμένα από βακτήρια περιβάλλοντα.

Τα σεντόνια και τα μαξιλάρια αλλάζονται από πελάτη σε πελάτη, αλλά τα καλύμματα μπορεί όχι. «Αυτά τα σημεία μπορούν να γίνουν αόρατες δεξαμενές για παθογόνους μικροοργανισμούς – τόσο καλές όσο ένα κάθισμα τουαλέτας», λέει η επιστήμονας. «Τα έπιπλα από μαλακό ύφασμα, όπως μαξιλάρια, καρέκλες, κουρτίνες και περσίδες, είναι επίσης δύσκολο να καθαριστούν και συνήθως καθαρίζονται μόνο όταν υπάρχουν λεκέδες που πρέπει να αφαιρεθούν», εξηγεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − nine =