αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑνακοινώθηκε: Το GitHub δωρεάν για όλους

Ανακοινώθηκε: Το GitHub δωρεάν για όλους

Σε μια σημαντική κίνηση προχωρά το GitHub. Η διάσημη πλατφόρμα διαθέτει τις βασικές λειτουργίες της, δωρεάν για όλους. Με τα συνδρομητικά πακέτα να συνεχίζουν να υπάρχουν, για όποιον αναζητά κάτι παραπάνω.

Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη της υπηρεσίας μπορούν πλέον να δημιουργήσουν χωρίς κάποιο κόστος απεριόριστα ιδιωτικά repositories (ιδιωτικά αποθετήρια) με απεριόριστους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένου ομάδων που τη χρησιμοποιούν για εμπορικά projects. Επιπλέον, δωρεάν και για 2.000 λεπτά μηνιαίως παρέχεται πρόσβαση στα GitHub Actions, το εργαλείο αυτοματισμού workflow που παρέχει η εταιρεία. 

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περισσότεροι από 40 εκατομμύρια προγραμματιστές στο GitHub και ο Διευθύνων Σύμβουλος της GitHub Nat Friedman λέει ότι η ομάδα προβλέπει ότι θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια έως το 2025. «Είναι μια θεμελιώδης αλλαγή στην επιχειρηματική αρχιτεκτονική του GitHub. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να σκεφτούμε εσωτερικά», δήλωσε ο Friedman. «Αυτό που μπορούν να σκεφτούν όλοι οι άλλοι είναι: μπορούν να χρησιμοποιήσουν το GitHub τώρα, για οποιονδήποτε λόγο. Εάν ξεκινάτε μια startup ή εάν είστε μια ομάδα μέσα σε μια μεγάλη εταιρεία και θέλετε απλώς να χρησιμοποιήσετε το GitHub – δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα, δεν απαιτείται budget – μπορείτε απλώς να δημιουργήσετε την ομάδα σας».

https://cdn-bb-eu1.insomnia.gr/file/insomnia-eu/monthly_2020_04/Annotation-2020-04-14-085951.png.f4a642dc3bedadf4838d136bca464cd0.png

Σημειώνεται ότι το GitHub αποτελεί τη δημοφιλέστερη υπηρεσία φιλοξενίας projects παρέχοντας εργαλεία ελέγχων έκδοσης του λογισμικού που αναπτύσσει μια ομάδα ή ατομικά ένας προγραμματιστής.

Το 2018, η πλατφόρμα εξαγοράστηκε από την Microsoft έναντι ποσού 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =