αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχεται το Rails Girls Athens. Και θέλει να μάθει προγραμματισμό στις γυναίκες

Έρχεται το Rails Girls Athens. Και θέλει να μάθει προγραμματισμό στις γυναίκες

Το Rails Girls είναι ένα μη κερδοσκοπικό event που έχει σκοπό την εξοικείωση γυναικών κάθε ηλικίας με τον προγραμματισμό. Το 2010 ξεκίνησε από τη Φινλανδία και επεκτάθηκε γρήγορα σε πάνω από 100 πόλεις παγκοσμίως. Στην Αθήνα ξεκίνησε το 2016 και διοργανώνεται φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Το 4ο Rails Girls Athens θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στο χώρο του Athens Tech College, στην Κηφισιά. To event στοχεύει στην προσέλκυση γυναικών που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα και το ενδιαφέρον τους προς την τεχνολογία και τον προγραμματισμό, ανεξάρτητα από την εμπειρία που έχουν.

Σκοπός της διοργάνωσης που επαναλαμβάνεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο, είναι να καταρριφθεί η άποψη ότι ο προγραμματισμός είναι αποκλειστικά γένους αρσενικού.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου workshop, οι συμμετέχουσες αναπτύσσουν ένα web application με τη βοήθεια του Ruby-on-Rails framework και την καθοδήγηση των coaches, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες σχετικές με τον προγραμματισμό και τις εμπειρίες άλλων γυναικών στο χώρο της Πληροφορικής.

Το Ruby-on-Rails είναι ένα framework για την εύκολη και γρήγορη ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών. Το βασικό συστατικό της φιλοσοφίας του είναι το developer happiness, δηλαδή η «χαρά του προγραμματιστή» και γι’ αυτό αποτελεί ένα ιδανικό εργαλείο, ώστε να αρχίσει κανείς την εξερεύνηση στον υπέροχο κόσμο του web development.

Το 4ο Rails Girls Athens διοργανώνεται από μία ενθουσιώδη ομάδα εθελοντών, ενώ παράλληλα έχει την υποστήριξη των εταιρειών Skroutz.gr, Workable, Code.hub, Beat, PwC Greece, eproductions, The Pragmatic Bookshelf, SAE Creative Media Education, e-food.gr, GitHub και Pretty Little Things.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Rails Girls Athens μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − one =