αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα αποκαλύπτει πόσο χρόνο από την ημέρα μας περνάμε μπροστά από την οθόνη του κινητού

Έρευνα αποκαλύπτει πόσο χρόνο από την ημέρα μας περνάμε μπροστά από την οθόνη του κινητού

Μία νέα έρευνα της AppAnnie αποκαλύπτει πως κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι ξοδεύουν 4,8 ώρες καθημερινά στα κινητά τους τηλέφωνα- δηλαδή σχεδόν 5 ώρες. Αυτό αποτελεί σχεδόν το 1/3 του χρόνου που είμαστε ξύπνιοι. Συγκεκριμένα, ο χρόνος που περνάμε σε mobile εφαρμογές φτάνει τις 4 ώρες και 48 λεπτά, σημειώνοντας μία αύξηση 30% σε σχέση με το 2019.

Αυτά τα στοιχεία ισχύουν για δέκα αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, της Τουρκίας, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, του Μεξικού, της Σιγκαπούρης και του Καναδά.

Οι χρήστες στη Βραζιλία, την Ινδονησία και τη Νότια Κορέα πέρασαν πάνω από πέντε ώρες την ημέρα στα κινητά τους. Από αυτόν τον χρόνο, επτά στα 10 λεπτά τα πέρασαν σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίας και βίντεο, με το TikTok να κατέχει την πρώτη θέση.

Η έκθεση της εταιρείας αναφέρει ότι το 2021 οι χρήστες «κατέβασαν» εφαρμογές 230 δισεκατομμύρια φορές, δαπανώντας 170 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το TikTok ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή παγκοσμίως, με τους χρήστες να περνούν 90% περισσότερο χρόνο σε αυτή, σε σύγκριση με το 2020.

«Η μεγάλη οθόνη αργοπεθαίνει, καθώς τα κινητά συνεχίζουν να σπάνε ρεκόρ σχεδόν σε κάθε κατηγορία: στον χρόνο που δαπανάται, στις λήψεις και στα έσοδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της App Annie, Θίοντορ Κραντζ, όπως αναφέρει το BBC.

Η εταιρεία προέβλεψε ότι, μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, το TikTok θα ξεπεράσει το 1,5 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + fourteen =